Hur man rengör en semi rutinerade gjutjärn stekpanna

Gjutjärn köksredskap har varit en stöttepelare i många kök i år. Den mångsidighet och hållbarhet av gjutjärn gör det en populär köksredskap och bakeware objekt. En korrekt rutinerade gjutjärn stekpanna ska laga på samma sätt som en belagd nonstick stekpanna; mat blir fastnar inte eller bränt eller bakas på. En semiseasoned gjutjärn stekpanna kan sluta med mat som fastnat på den. Rengöring och krydda din gjutjärn pan är enkel att göra och kommer att resultera i en enklare matlagning och rensningen förlopp.

Instruktioner

•Hållare ut någon lätt-att ta bort matrester från din gjutjärn pan med din nylon maträtt skura. Skölja gjutjärn pan i varmt vatten för att ta bort den lossade mat.

•Skapa en gjutjärn-vänlig renande pasta med lika delar kosher salt och vatten. Kosher salt fungerar som ett milt slipande att ta bort bränt på mat eller andra svåra fläckar.

•Scrub i gjutjärn pan med din nylon skura, arbetar kosher salt pasta till färgade områden.

•Skölj din gjutjärn pan med kallt vatten. Använd stålull för att skrubba bort eventuella rostfläckar som bildas av otillräcklig torkning. Följ med svalt vatten skölj att befria din gjutjärn pan av rost och stål ull partiklar.

•Torr din gjutjärn pan med en ren handduk. Häll en fjärdedel-stora mängd vegetabilisk olja i din gjutjärn kastrull. Gnugga oljan runt insidan av pannan med en pappershandduk, låt din panna att sitta ovanpå spisen över natten innan lagra bort.

Tips & varningar

  • Krydda din nya gjutjärn pan regelbundet kommer att fylla i porerna och jämna ut ytan, vilket resulterar i en nonstick yta.
  • Använd milt diskmedel på din gjutjärn, på ett sällsynt tillfälle, när att hantera tuffa fläckar. Diskmedel tar bort kryddningen och torkar ut din gjutjärn, så krydda gjutjärn pan igen efter tvätt.