Hur man rengör en rostiga gjutjärn stekpanna

Hur man rengör en rostiga gjutjärn stekpanna

Potten, kastruller och stekpannor är gjorda av olika material. Gjutjärn är en av de dyra formerna av köksredskap. Det kokar mat mer jämnt än aluminium eller rostfritt stål. Men eftersom den är gjord av järn, en gjutjärn stekpanna är utsatta för rost i en snabbare takt än andra metaller. Att hålla gjutjärn köksredskap fri från rost är en pågående process. Men det finns några sätt att ta bort rost från en gjutjärn stekpanna och hålla den rost-fritt för en tid. Lyckligtvis är dessa metoder lätt att göra.

Instruktioner

•Använd en fin stålull pad eller ett fint betyg sandpapper att skrubba bort rosten på stekpanna. Skrubba i cirkelrörelser.

•Använd vanliga diskmedel, varmt vatten och en hård borste att tvätta stekpanna. Skölj stekpannan i varmt vatten. Använda en pappershandduk eller maträtt handduk för att torka pannan ordentligt.

•Season stekpanna genom att tillämpa ett tunt lager av matolja till dess interiör och exteriör. Mother Earth News i sin artikel "Hur får man bort rost från en gjutjärn gryta?" skriver, "matlagning ytan av gjutjärn köksredskap"kryddas"genom beläggning med vegetabilisk olja och sedan värma den." Det är viktigt att åter säsongen gjutjärn stekpanna efter att ta bort rosten.

•Placera ett stort ark aluminiumfolie på botten racket av ugnen. Slå på ugnen till 350 grader Fahrenheit. Placera kastrull på översta hyllan upp och ner. Hetta upp stekpanna i 1 timme minst. Stäng av ugnen men hålla stekpanna inuti svalna. Ta bort från ugnen och förvara torrt.