Hur man rengör en Microfiber mocka soffa

Hur man rengör en Microfiber mocka soffa

Ökar i popularitet på grund av sin hållbarhet och rykte för enkel rengöring, är microfiber mocka möbler attraktiv och prisvärd. Microfiber mocka är ett tätt vävt fiber som är tunnare än ett mänskligt hårstrå, och tätheten av fibrerna gör penetration av vätskor och andra ämnen som praktiskt taget omöjligt. I stället för miljö i tenderar flytande fläckar att pool på ytan av microfiber mocka, vilket gör det en perfekt tyg för familjer med barn och husdjur. Om du har en mikrofiber mocka soffa, är det lätt att hålla ser bäst med regelbunden dammsugning, och rengöringar vid behov.

Instruktioner

•Vacuum microfiber mocka soffa med din vakuum borsttillbehöret. En lätt dammsugning hjälper att ta bort ludd, hår, smulor och lös smuts. Byta bilagor, och använda fogmunstycket för trånga utrymmen, såsom mellan kuddar.

•Blot upp pet urin fläckar med en mjuk trasa tills det finns ingen synlig vätska pooling på ytan av mikrofiberduk. Avståndsmätarens andra blot området med ättika; gnugga inte. Strö över bakpulver och låta området av sällskapsdjur fläcken torka. Dammsug bakpulver med din vakuum penselverktyget.

•Ta bort markör och bläck med en bomullstuss och isopropylalkohol. Gäller bara tillräckligt isopropylalkohol bomullstuss att dämpa den. inte mer än mätta bomullen. Blot bläck eller markör fläcken med bomullstuss tills fläcken tas bort.

•Använd en kemtvätt agent för starkt färgade microfiber mocka. Torr matta rengöringsmedel fungerar bra för denna uppgift. Strö Kemtvätt kristallerna på fläckarna och Använd en mjuk trasa för att arbeta kristallerna till ett pulver som kan användas att gnida in fläcken. Vakuum rengöring kristallerna efteråt.

•Spot-ren med en fuktig svamp. För snabb uppstädningar, klämde en svamp gratis av överflödigt vatten kan användas för att försiktigt gnugga en ljus fläck av microfiber mocka. Om det behövs kan en droppe diskmedel användas för att lyfta fläcken. Att soffan för att luften torr när du är klar.

•Med-ren microfiber mocka med hjälp av en professionell nivå ånga renare. Steam rengöring kan hålla soffan microfiber mocka i toppskick--så länge du använder en ångtvätt som har tillräckligt med sugning att ta bort alla vatten och tvål som används för rengöring.

Tips & varningar

  • Sällskapsdjur hår kan tas bort med en luddfri borste. Microfiber mocka soffor som har överdrag över dynorna kan maskintvättas på mild cykel och placeras i en torktumlare efteråt. Inte droppa torr eftersom microfiber mocka kan sträcka.
  • Kontrollera tillverkarens rengöringsinstruktioner innan du använder någon rengöringsmetoder. Det rekommenderas att rengöring först bör utföras i en diskret plats i soffan för att se till att microfiber mocka inte kommer att påverkas negativt.