Hur man rengör en matta med Teflon fläcken motstånd

Rengöring en matta med Teflon fläcken motstånd bör lättare än rengöring en matta utan den, som fläckar inte bör ställa in i fibrerna. Regelbunden dammsugning kommer att hålla din matta fri från smuts, damm och många allergener, men minst två gånger om året, på hösten och våren, måste du ge din matta en bra rengöring.

Instruktioner

•Buy eller hyra en kvalitet matta schamponering maskin. Kostnader för en ny kan variera från $75 dollar för en billigare modell till flera hundra dollar för en tunga kommersiella modell. Dock hyra modeller har blivit gott och är lätt tillgängliga i de flesta stora livsmedelsbutiker för en mycket rimlig kostnad. Också köpa rätt renare för maskinen du väljer.

•Töm rummet av alla möbler. Om det finns bitar som är för stora eller besvärligt att flytta, skjut dessa bitar på ena sidan av rummet och rengöra din matta en sida i taget. Detta kommer att vara en längre process, men gör att du kan undvika att behöva flytta den trevägs sectional soffan på egen hand.

•Gå över din matta med en visp-bar borste vakuum på den lägsta möjliga inställningen. Tanken är att arbeta upp så mycket smuts som möjligt så att matta shampooer kan fokusera på djupt set smuts och allergener.

•Tappa inte förbehandla några fläckar. Detta är där fördelen med rengöring en matta med Teflon fläcken motstånd kommer in. Alla fläckar är redan förbehandlats av det faktum att mattan har en Teflon beläggning.

•Read anvisningarna för matta shampooer, som varje modell kommer att vara något annorlunda. I allmänhet kommer du blanda en liten mängd renare med en större mängd vatten och häll det i maskinens reservoar. När maskinen är på mattan, koppla in den och slå på den. Låta det gå för en minut att cirkulera renare genom dess system.

•Rengör mattan med en långsam och tillbaka rörelse, ungefär som du skulle om gör en långsam vakuum. Fokusera inte enbart på smutsiga områden, men gå jämnt över hela mattan ytan. Beroende på storleken på rummet är det troligt att du kommer att behöva tömma det smutsiga vattnet och fylla maskinen minst en gång under reningsprocessen.

•Let mattan torka i ett par timmar. Exakt beror hur länge på tupplur av din matta. Den behöver känna torkar innan du flyttar möbler tillbaka in i rummet. Om det är sommar, öppna alla fönster och aktivera vissa fans att påskynda processen. På vintern fungerar även vrida värmen upp lite högre.