Hur man rengör en konventionell ugn

Hur man rengör en konventionell ugn

Vissa hemmafruarna kan citera uppfinningen av självrengörande ugnen som en av de all-time-bästa nyheterna i hushållsmaskiner. Vänden av en urtavla, hjälp av en spak och en snabbt torka med en fuktig trasa verkar som barnlek jämfört med kladdigt, illaluktande, fysiskt tafatt syssla med rengöring en konventionell ugn. Oavsett om du föredrar en frätande, men effektiv kommersiell renare eller är villiga att göra några extra skura till förmån för en mer naturlig rengöringsmedel, kräver rengöring av ugnen lite tid på knäna och ett par bra gummihandskar.

Instruktioner

Kommersiella rengöringsmedel

•Ta bort rack från inne i ugnen. Skjut rack mot dig med en liten uppåtgående rörelse för enkel borttagning.

•Placera på hushåll rengöring handskar. Applicera produkten enligt tillverkarens instruktioner. Vissa kommersiella ugn rengöringsmedel fungerar bäst i en förvärmd ugn och andra bör endast sprutas in i en kall ugn. Låt maskinen så att ställa in under angiven tid.

• Fyll en hink med varm vatten och föra den nära ugnen. Torka ut ugnen med en ren svamp eller trasa och en skursvamp. Hålla din svamp ren genom att vrida den ofta i hink med vatten. Fortsätt torka tills alla renare och rester tas bort och din svamp sköljningar ren. Om ugnen är särskilt smutsig kan du behöva ändra vatten flera gånger.

•Placera en gammal handduk på undersidan av ditt badkar att skydda ytan. Håll ett rack upprätt på handduken och skrubba varje sida av varje steg med skursvamp och tvålvatten. Skölj och torka racket och upprepa stegen för efterföljande rack. Sätta racken tillbaka in i ugnen

Hemgjord Cleaner

•Measure 1/4 kopp varje flytande diskmedel, citronsaft och bakpulver i en behållare med 1 quart varmt vatten. Rör om blanda. Om du föredrar, kan du ersätta ättika för citronsaft.

• Fyll en sprayflaska med rengöringsvätska. Spridarmunstycket inställd på en dimma och spraya rengöringsmedelslösningen inne i en kall ugn. Täcka ytan grundligt. Låt den renare uppsättningen i 45 minuter.

•Scrub av renare med en skursvamp sköljas ofta i en hink med rent vatten.

Ingen metod för Scrub

•Ta bort toppen från en ren, ny, 1-quart sprayflaska och placera en tratt i halsen. Plats 3 rågad teaspoonfulls bakpulver i flaskan. Fyll flaskan med varmt vatten, lämna ca 1 tum i headspace.

•Sätt tillbaka locket på flaskan och skaka väl tills alla bakpulver är upplöst.

•Spray en kall ugn med bakpulver lösning minst en gång om dagen. Fungera din ugn normalt utan att torka ut lösningen. Bakpulver är giftfri och kommer inte att påverka din mat, enligt information som publiceras på webbplatsen reparation killen.

•Torka bort askan som bildas på botten av ugnen med en fuktig trasa efter det har svalnat igen. Torka inte sidorna av ugnen. Upprepa processen tills ugnen är helt ren. Denna metod kräver lite fysiskt arbete men det kan ta flera applikationer över många dagar innan du har en ren ugn.