Hur man rengör en kalksten väggen på ett hus

Kalkstensväggar erbjuder rikt arkitektoniskt värde och en gammaldags känsla till ett hem. För att hålla kalksten värdig att vara i fokus för ditt hem fasad, måste du hålla den ren. Det är lätt att glömma utsidan av ditt hem när du gör Vårstädning. Gill Chilton, författare till "Rengöring & bets borttagning för Dummies," rekommenderar emellertid rengöring varje vår när snön är borta och temperaturer värma upp. Kalksten är lätt att rengöra, men du måste använda rätt produkter och verktyg för att undvika etsning eller skada den.

Instruktioner

•Våt väggen med en mild spray från din slang.

•Mix blekmedel och vatten i en behållare. Om du tänker använda en scrub pensel för att rengöra, blanda lösningen i en plastbehållare med en bred mun, som en lagring bin. En hink är bra för blandning påtryckningar bricka lösningar. Häll en del blekmedel i tre delar vatten för att rengöra tung jord. Häll en del blekmedel i fyra delar vatten Rengör lätt jord eller att rengöra via högtryckstvätt.

•Rengör väggen från botten till toppen. Städa i parallella, horisontella sektioner som du arbeta dig upp. Åter fukta väggen som behövs. När skura med en borste, använda kort, fast vågräta linjer. När du använder högtryckstvätt, Ställ in trycket till mer än 900 psi. Följ tillverkarens instruktioner för ansökan och operativa metoder. Tänk på att hålla munstycket flyttar som du spraya. Vila i en plats för länge kan chip kalkstenen.

•Skölj varje avsnitt av väggyta i minst två minuter. Kalksten är ganska porös och överblivna blekmedel kan etch ytan med tiden.

Tips & varningar

  • När når höga områden med långa handtag pensel, Använd en förlängning pol snarare än en stege. Om ingen förlängning pol bilagor finns tillgängliga för din scrub pensel, silvertejp en kvast hantera dess syfte att ge dig några extra fötter av reach.