Hur man rengör en elektrisk tekanna

Hur man rengör en elektrisk tekanna

En elektrisk tekanna erbjuder ett bekvämt sätt att brygga ditt favorit parti te. Efter utökad användning med hårt vatten, dock kan kalkavlagringar bygga upp i vattenkokaren. Lyckligtvis kan du snabbt rengöra en elektrisk tekanna med bara ättika, vatten och en skursvamp. Vinäger lossar och upplöser kalcium, vilket gör att skursvamp att torka bort eventuella återstående uppbyggd.

Instruktioner

•Lossa de elektrisk tekanna från väggen. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i elektriska stötar. Ta bort allt vatten från vattenkokaren och låt det svalna till rumstemperatur om det inte redan.

• Fyll vattenkokaren halvvägs full med varmt vatten. Lägga till ¼ kopp ättika i vattnet och blanda väl med en träsked. Låt blandningen sitta i vattenkokaren i 15 till 20 minuter.

•Scrub sidoväggarna av elektrisk tekanna med en skur pad för att ta bort eventuellt kvarvarande skräp. Vara försiktig med att skrubba värmeelement för ungefär, eller yttre beläggning som skyddar den kunde bli skadade.

•Pour ättika vatten ur elektrisk tekanna och Skölj noggrant med kallt vatten. Se till att alla kalcium bitar sköljs från vattenkokaren.

•Tillåt vattenkokaren torka i 10 till 15 minuter. Fyll vattenkokaren med vatten och värme till en rullande koka. Dumpa det kokande vattnet. Detta kommer att ta bort någon eftersmak från rengöring.

Tips & varningar

  • För någon skada som smält plast eller exponerade kablar, ta tekanna servas på SAKAB. Använd aldrig en elektrisk tekanna med elektriska skador.
  • Kontrollera att vattenkokaren är helt torr innan du använder igen. Vatten kan ibland ackumuleras i de elektriska anslutningarna medan tvätt. Använda en fön om vattenkokaren inte är torkar ordentligt.