Hur man rengör en campare spis brännare

Hur man rengör en campare spis brännare

En ren camping spis fungerar bättre än en smutsig spis. Rengöring brännarna regelbundet förbättrar bränsleeffektivitet och förhindrar korrosion. Även om du kan rengöra normala spill över med en fuktig trasa och diskmedel efter att använda spisen, ta bort fett och caked byggs upp inne i buren minst en gång om året eller efter varje camping resa. Använd inte ugn eller motor renare på din spis; starka kemikalier kan skada lack på insidan av fallet.

Instruktioner

•Ta bort skruven från mitten av varje brännare med en skruvmejsel. Lyft ur brännaren ring och bräddavlopp skålar att exponera Samlingsröret.

•Rengör ut grenröret och fördjupningen med skålen-tvätt flytande och varmt vatten. Skölj noga med rent vatten.

•Soak brännare ringar och bräddavlopp skålar i varmt vatten och en liten maträtt-tvätt vätskan i en timme. Rensa ut brännaren hålen med en trä tandpetare och skrubba rent brännare och skålar med en styv borste. Skölj väl, blow brännare ringar klara med en burk med tryckluft och återmontera brännarna.

•Töm bränsletanken och ta din camping spis till en biltvätt efter varje camping resa. Ta bort brännarna och overflow skålar. Rensa ut smuts och fett uppbyggnaden från inne i fallet med en högtrycksslang på biltvätten. Torka hela kaminen ner med en våt trasa och skålen-tvätt vätskan. Skölj väl och torka delarna innan återmontering kaminen.