Hur man rengör en bränd rostfritt stål pott

Oavsett hur noga vi försöker vara, de enstaka brinnande livsmedel i rostfritt stål Köksartiklar händer. Bränd mat och skräp cling till köksredskap med en beundransvärd envishet, och kan vara en mardröm att försöka ta bort. Även kör den igenom diskmaskinen är till lite hjälp. Lyckligtvis, det finns flera beprövade metoder som kan frigöra din Köksartiklar av dessa fruktade fläckar, lämnar rostfritt stål Rostfritt igen i bara en tidsfråga.

Instruktioner

•Se en pasta av lika delar bakpulver och vatten, och tillämpa den på det brända området. Låt pastan att sitta i 15 minuter innan skura det bort med svamp eller en ren trasa. Tvätta potten med varmt vatten från tvål.

•Boil 1 kopp Coca-Cola i pannan i 10 minuter. Häll Coca-Cola ut och skrubba potten med varmt vatten från såpvatten och en svamp.

•Placera en kopp ättika och strö i bakning soda frikostigt. Lägg en halv kopp vatten, och låt det sjuda på spisen i minst 20 minuter. Häll blandningen och skrubba den potten med och SOS madrassera.

• Fyll grytan med vatten och tillsätt ¼ kopp flytande sköljmedel. Låt blandningen koka upp och ta bort den från värmen. Låt blandningen för att sitta i potten i 24 timmar innan skrubba den med en SOS pad.

• Fyll grytan med vatten och Lägg ett tyg mjukmedel blad i den. Låt det sitta över natten och det blir mycket lättare att städa på morgonen. Använd en mjuk, ren trasa att torka den brända mat eller Smörj bort och tvätta med tvål och varmt vatten.

Tips & varningar

  • Bar djurhållare vän har också visat sig vara mycket effektiv på kastruller och stekpannor.