Hur man rengör en borste för att använda lim för trä

Hur man rengör en borste för att använda lim för trä

Penslar kan användas för andra uppgifter än målning, som gäller lim för trä. Lim kan dock potentiellt förstöra borsten på en borste och göra pensel värdelös om det är tillåtet att torka. Det är möjligt att ta bort torkat lim från en pensel, men det är alltid bäst att rensa bort borsten direkt efter med det för att använda lim.

Instruktioner

•Skölj borsten på penseln i varmt vatten om de är fortfarande blöta med limma. Hänga upp borsten eller placera den på en plan yta torka. Gå vidare till steg 2 om limmet har torkat och borsten är hård.

•Pour tillräckligt lösningsmedel i en container att täcka borsten. Effektivt lösningsmedel inkluderar sprit, aceton och måla tunnare. Placera borsten i behållaren så att borsten är nersänkta, och låt dem dra i cirka en minut.

•Pour tre droppar av flytande fat tvål i en behållare och blanda tvål med varmt vatten. Placera borsten i soapy blandningen och låt borsten blöt i ca 30 minuter.

•Håll pensel i handtaget och vips borsten i vatten för att avlägsna eventuella rester av limmet. Ta bort borsten från vattnet och köra fingrarna genom borsten. Om de känner fortfarande hårt, sedan upprepa processen, start från steg 2. Om borsten känner mjuk, sedan skölj borsten i kallt vatten. Låt borsten torka.