Hur man rengör en aluminium maträtt

Aluminium är en standard som används att göra matlagning rätter. De får ofta fläckar och fläckar. Även kan mat bränna på botten av aluminium köksredskap, vilket är svårt att ta bort med bara vanlig tvål och vatten. Det finns ett par knep för att rengöra aluminium rätter som gör det mycket lättare att ta bort alla fläckar, fläckar och bränd på livsmedel.

Instruktioner

•Tillåt aluminium rätter svalna efter användning och tvätta med tvål och varmt vatten som du skulle andra rätter. Använd en trasa, mjuk borste eller icke-slipande svamp och tvätta insidan och ut. Skölj och torka med en handduk att förhindra spotting.

• Fyll en aluminium maträtt som är målat har bränt på mat med varmvatten eller fylla en annan kruka med vatten som är tillräckligt stor för att dränka din aluminium maträtt. Tillsätt 2 msk av grädde av vinsten för varje litern vatten. Ta med vatten till en koka, slå ner och koka i 10 minuter. Dränera vattnet försiktigt och tvätta aluminium skålen som vanligt med tvål och varmt vatten. Du kan också prova 2 till 3 msk citronsaft.

•Rengör fläckar av en aluminium skålen med samma metod som steg 2, men Använd 1 del destillerat vit vinäger och 1 del vatten. Detta kommer också att hjälpa att bli av några kalkavlagringar.