Hur man rengör en aluminium dricksvattenfontän

Hur man rengör en aluminium dricksvattenfontän

Ett ohygieniskt dricksvattenfontän är inte bara ett öga sår, men kan också spridas bakterier till sina besökare. Detta kan undvikas genom att regelbundet rengöra fontänen. Normal rengöring är också viktigt att hålla en dricksvattenfontän fungerar korrekt. Lime och kalcium bygga upp kan börja att blockera vatten från kommer genom munstycket och går ner i avloppet. Lyckligtvis är rengöring en dricksvattenfontän en enkel process som kan göras billigt. Följande steg förklarar hur att rengöra en aluminium dricksvattenfontän.

Instruktioner

Hur man rengör en aluminium dricksvattenfontän

•Spray avkalkningsmedel direkt på dricksvattenfontän. Avökalkningsmedel ta bort rost, kalcium och lime insättningar från aluminium utan att skada ytan. Lämna avkalkningsmedlet för den tid som anges i tillverkarens instruktioner. Använda fuktigt hushållspapper för att torka bort avkalkningsmedlet.

•Spray ett Desinficerande rengöringsmedel på hela dricksvattenfontän. Se till att spraya direkt i dricka munstycket och omgivande områden. Låt desinfektionsmedlet sitta i minst 10 minuter.

•Spray en injekteringsbruk borste med desinfektionsmedel. Använd penseln att grundligt skrubba insidan av dricka munstycket. Efter scrubbing, köra vatten genom munstycket att rensa ut desinfektionsmedlet.

•Spray en annan kappa av desinfektionsmedel på injekteringsbruk borste. Använd penseln för att skrubba rosten som täcker avloppet. Se till att även skrubba runt kanten av rosten eftersom mögel kan ackumuleras i detta område.

•Använd fuktiga att torka desinfektionsmedel av fontänen. Fortsätta att göra detta tills det finns inga rester kvar. Kör vatten genom munstycket i två minuter. Detta kommer att tvätta ut någon vänster över desinfektionsmedel. När desinfektionsmedel är borttagen, är dricksvattenfontän klar för användning.

Tips & varningar

  • Använd gummihandskar om avkalkningsmedel och desinfektionsmedel.