Hur man rengör elspis haklappar

På en elektrisk räckvidd är haklappar kastruller som sitter under värmeslingor. Över tiden tenderar smulor och spill att ackumuleras i haklappar, lämnar en bränd på röra som kan vara svåra att ta bort. Detta förstör inte bara utseendet på spisen, det är en potentiell risk. Kaminen haklappar är ständigt utsatta för hög värme, orsakar matrester att röka eller ens fattar eld. För att förhindra detta, ren spisen haklappar regelbundet.

Instruktioner

•Pour 2 msk flytande diskmedel i vasken. För bästa resultat väljer du en tvål som har utformats speciellt för att minska fett. Fyll diskhon med varmt vatten.

•Kontrollera brännarna vara säker på att Kaminen är helt cool. Dra försiktigt av elvärme spolar från sina hålor. Ta bort kaminen haklappar och placera dem i diskhon. Låt dem suga upp till 30 minuter att lossa fett och bränd mat.

•Scour haklappar med en styv borste borste eller nylon scrub pad. Använd små, cirkulära rörelser för att avlägsna envisa matrester. Hålla haklappar under en ström av hett vatten för att skölja bort tvålen.

•Täcka eventuellt kvarvarande skräp med ett tjockt lager av bakpulver. Stänka vatten över bakpulver, att skapa en tung pasta. Gnid blandningen kraftigt med en fuktig svamp. Avsätta haklappar i 10 minuter och skölj sedan av bakpulver med klart vatten.

•Soak en pappershandduk i hushåll ammoniak. Placera den blöt handduken över någon kvardröjande mat insättningar. Täcka haklappar med plast cling film att hålla handdukar från uttorkning. Avsätta spis haklappar i 24 timmar. Ta bort cling filmen och tvätta haklappar i varmt vatten med tvål.

•Torr kaminen haklappar med en ren handduk, och returnera dem till området.