Hur man rengör, desinficera & lagra köksutrustning

Köksmaskiner och utrustning såsom skärande styrelser och knivar få mycket användning om du laga en hel del, och det betyder att de måste rengöras och sanerad regelbundet eftersom du inte vill ha dem hysande bakterier. Om din utrustning är trä, metall eller plast, behöver det rengöras, sanerade och lagrade ordentligt efter varje användning.

Instruktioner

•Placera på rengöring handskarna. Skrapa bort eventuellt överflödigt skräp från apparater eller utrustning med en skurborste svamp eller skrapa in i avfallshanteringen eller papperskorg. Skura allt med varmt vatten och antibakteriell tvål---om du har några, om inte, då vanlig diskmedel---med en slitstark svamp. Om utrustningen är trä, låt det lufttorka.

•Ta bort fläckar från utrustning vid behov. För trä och plast, dränk den i vatten sedan strö kosher salt på fläcken, att låta det sitta i ca 24 timmar. Skölj med rent vatten, skrubba den fast med en svamp. Skölj igen med rent vatten. För metall utrustning, göra en pasta med lika delar salt och vatten och skrubba fläcken på metallen. Skölj med rent vatten.

•Sanitize din köksutrustning. Använd en stor hink eller handfat och skapa en blandning av 1 msk blekmedel till 1 gallon varma, inte varmt, vatten. Blötlägg utrustningen i denna blandning i ett par minuter, passande så mycket som du kan in i hink eller diskbänken samtidigt. Du kan göra detta med metall, plast eller trä utrustning. Skölj med rent vatten efteråt och torka med en ren handduk eller låta luft torka.

•Förvara din utrustning. Efter allt är torrt, lagra på rätt plats i ditt kök. Skärbrädor bör förvaras lodrätt för att undvika fukt samling och metall utrustning kan staplas på varandra efter torra, kan plast utrustning såsom lagring rätter och skålar. Se till att de områden där du lagrar utrustningen är rena, torra och inte överfulla.