Hur man rengör damm från ett TV-kretskort

Över tiden, kan insidan av TV locka ett lager av damm uppbyggd. Denna damm allmänhet har liten effekt på bildkvaliteten på TV, men kan börja att orsaka överhettning problem, eftersom lagret av damm växer tjockare på TV kretskortet. Rengöring damm från en TV kretskortet är en ganska enkel process. Även om du måste öppna baksidan av TV: N, kan du helt enkelt blåsa dammet bort med en flaska med tryckluft. Öppna din TV kan innebära en risk för chock, så rör inte någon komponent inom den medan den är öppen.

Instruktioner

•Placera en droppe trasa över din arbetsytan för att fånga damm rensas från TV. Dra ur TV: N från väggen och placera det i mitten av duken. Vänta tre timmar för el i högspännings-komponenter i TV att försvinna. Lägga på en ansiktsmask för att undvika att andas in dammet som du rengör den från kretskortet.

•Ta bort det bakre höljet från TV: N med hjälp av en stjärnskruvmejsel. Ta bort alla skruvar säkra fallet på plats och sedan försiktigt dra fallet från framsidan av TV: N. Vidrör inte något inom TV fallet.

•Sätt halm att munstycket på en burk med tryckluft.

•Söka stråna på kretskortet, avstånd ca 1 tum från styrelsens yta. Tryck ned på munstycket på luften kan starta flödet av luft. Rikta luften längs kretskort med en back-och-tillbaka rörelse för att blåsa det ackumulerat dammet ur brädet och ur TV fallet.

•Frigör munstycket när styrelsen är dammfri och ersätta fallet, säkra den på framsidan av TV: N med skruvarna. Ta bort TV: N från arbetsytan och dammsuga upp dammet blåses från kretskortet.

Tips & varningar

  • Ta bort damm utomhus för att undvika att sprida den över närliggande ytor.
  • Vissa komponenter inom TV-apparaten bär hög spänning. Vidrör inte något inom fallet eller riskerar du en elektrisk stöt.