Hur man rengör Corian Counter toppar & sjunker

Corian är ett syntetiskt material skapat av företaget DuPont, och först såldes 1967. Det används främst som ett alternativ till granit i kök bänkskivor, men det kan även användas i sänkor och toaletter, i dekorativa element, med möbler, belysning och mer. Materialet är en kombination av naturliga material och syntetiska akrylpolymerer som är utformad för hållbarhet och mångsidighet.

En av de stora bekvämligheterna av Corian är hur lätt det är att rengöra och underhålla.

Instruktioner

•För de flesta smuts och rester, tvål och vatten räcker. Lägg lite diskmedel i en skål med varmt vatten och blöta en svamp i skålen. Torka av ytan ren.

•För alla Corian rengöring, torka Corian noga efter du har avslutat rengöring. Annars, om vattnet är kvar på Corian, det kan lämna en ful, flammigt fastställas när det torkar.

•Om du har hårt vatten rester på din Corian, tillämpa ett rengöringsmedel speciellt utformad för att ta bort hårt vatten märken, som CLR.

•För att desinficera en Corian bänk, torka av ytan med en utspätt blekmedel lösning med en del hushålls blekmedel och en del vatten. Igen, torka ordentligt när du är klar.

•För Corian sjunker, desinficera med samma lösning som blekmedel. Fyll diskhon 1/4 full med samma lösning som beskrivs i steg 4. Låt det stå i femton minuter. När lösningen avrinningar, skölj diskbänken ut, sedan torka försiktigt med en handduk eller trasa.