Hur man rengör botten värmeväxlare spolar i kylskåp

Botten värme exchange spolarna på ditt kylskåp kräver årlig och biannual rengöring. Smuts och fett bygga upp på spolarna och kan göra kylskåpet arbeta hårdare för att kyla inre. Rengöring av spolar innebär att man använder en spole borste renare för bättre tillgång till damm och smuts som gömmer sig i element. Borsten rubbar smutsiga uppbyggd, så att du kan ta bort det med en sopmaskin fastsättning.

Instruktioner

•Lossa kylskåpet från eluttaget. Dra verktyget från väggen om värmaren exchange spolarna är belägna på baksidan av kylskåpet.

•Ta bort yttre grillen framför spolarna. Ta tag under grillen och pop det från dess ram. Om skruvarna hålla grillen på plats, Använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna.

•Hook munstycke tillbehöret till din sopmaskin. Få bort damm och smuts med spolen rengöringsborste genom att flytta den fram och tillbaka mellan spolarna. Vakuum lös smuts och sot med sopmaskin munstycket. Fortsätta rengöring av spolar med borste tills allt damm och all smuts har fallit till golvet. Vakuum kvarvarande smuts från golvet.

•Byt ut grillen av poppar eller skruva tillbaka på plats. Flytta kylskåp tillbaka till sin ursprungliga plats och koppla tillbaka in i eluttaget.

Tips & varningar

  • Köpa rengöringsborste spole på byggvaruhus.