Hur man rengör botten av en Pizza sten

Rykande varm pizza direkt från ugnen kan vara en fröjd att sinnena, men pizza stenen kräver särskild omsorg. Eftersom stenen är porös, att vilket är vad som gör skorpan skarpa, det snabbt absorbera rengöringsprodukter gör stenen värdelös. För att hålla din pizza sten i bra skick och bevara smaken av din hemlagade pizza, lär dig att rengöra stenen utan att införa kemikalier eller dålig smaker.

Instruktioner

•Tillåt pizza stenen svalna innan rengöring. Inte bara innebär detta att stenen lätt att hantera, det gör att alla rester att torka. Rengöring torkade rester kräver lite eller inget vatten.

•Scrape toppen och botten av stenen med en spatel att ta bort alla matrester. Skrubba stenen med en borste för att avlägsna eventuella synliga bitar av degen eller sås, om det behövs.

•Soak stenen i varmt vatten i 10-15 minuter. Ta bort stenen från vattnet och skrubba med en styv borste borste för att avlägsna några envisa matrester eller fläckar. Enligt vad som är matlagning Amerika, kan detta också bort oönskad lukt eller smak.

•Skölj med vanligt vatten. Placera på en Torkställ och låt torka helt innan du använder. När torr, placera stenen på botten racket av ugnen till ytterligare torr och avlägsna fukt.

Tips & varningar

  • Tänk på att pizza stenar mörkare med användning, särskilt på undersidan, och detta är inte ett tecken på din sten är smutsiga.
  • Enligt San Francisco Pizzaleverans, kan fukt fastnar inuti stenen göra det till spricka när den värms upp.