Hur man rengör barns urin från mattan

Som någon förälder i mitt potträning kommer att säga, städning barns urin från mattor är inte en lätt uppgift. Det finns en uppsjö av information ute på hur man rengör pet urin, men mycket få praktiska tips om hur att rensa upp efter ditt barn har en olycka på mattan. Lyckligtvis, processen för rengöring barns urin från mattan är helt lik till städa upp efter ett husdjur och kan göras med bara några enkla steg.

Instruktioner

•Act snabbt. Naturligtvis, detta är inte alltid möjligt, men ju snabbare du får urinen desto lättare blir reningsprocessen.

•Soak upp så mycket av urinen som du kan. Med hjälp av vanliga handdukar är bäst, men pappershanddukar eller trasor fungerar också. Stående på handdukar eller trasor kan bidra till blötläggning upp urinen snabbare. Hålla påtryckningsmedel tills handduk eller trasa har blöt upp så mycket fukt som kan innehålla. Upprepa tills området är så torr som möjligt.

•Hitta eller göra ett bra rengöringsmedel. Även om du arbetar med urin från ett barn och inte ett husdjur, hittar du att någon sällskapsdjur produkten för att rena urinen kommer att fungera lika samt på barnens urin. Är det bäst att hitta ett rengöringsmedel som fungerar på enzymerna i urinen. Om du inte har någon rengöringsmedel som detta tillgängliga, kan du också göra en hemmagjord version. En enkel blandning av maträtt-tvätt flytande tvättmedel och vatten borde göra susen.

•Använd rengöringsmedelslösningen direkt på det drabbade området av mattan. Om du använder en kommersiella rengöringsmedel, Följ anvisningarna på paketet. Om du använder en hemgjord rengöringsmedel, tillämpa lösningen frikostigt till det drabbade området med en ren trasa. Skölj med varmt vatten, sedan blot det hela området med en ren handduk.

•Använd en vit vinäger lösning i området att ta bort alla rester från rengöringsvätska och luktfri området. En bra lösning är om ett uns av vit vinäger med ungefär en kopp varmt vatten.

•Torr området. Placera en annan ren torr handduk över området och applicera tryck tills ingen mer fukt kommer upp, eller torka fläcken med en fläkt, fön eller öppna fönstret.

Tips & varningar

  • Strö bikarbonat över det drabbade området under reningsprocessen kan också hjälpa för att absorbera urinen.
  • Om du inte kan rensa området snabbt eller om du har stoppning under din matta, kan reningsprocessen vara lite svårare. Om så är fallet, Överväg att använda en industriell styrka pet urin remover, eller dra upp mattan och skär ut området för drabbade stoppning.