Hur man Refinish eller behandla en gammal utdragbar skärbräda

Utdragbar skärande styrelser brukade vara en standardfunktion köksskåp. Över tiden, denna funktion blev mindre populära och ett tag var de svårt att få. Idag gör utdragbar skärbräda en comeback, kanske på grund av stramare utrymmen i små kök. Utdragbar skärbräda lägger till en ytterligare styckning utrymme och vissa tillverkare har förbättrat design i styrelserna för hur man rengör dem. Om du har en gammal utdragbar skärbräda som har använts väl, är det nog redo för att behandla eller fordonsreparationslackering.

Instruktioner

•Plane din skära ombord på båda sidor. Ett trä plan är en maskin som tar bort ett tunt lager av trä över ytan på en planka, lämnar en mer slät och jämn yta. Ta bort det översta lagret av trä som skadas av nedskärningar och urholkningar. Du vill nå en orörda träytan.

•Sand hyvlat skärbräda. Också slipa kanterna av styrelsen och runt den nya kanten så att den är bekväm att hantera. Ren skärbräda med en tack trasa.

•Använd en mat-grade mineralolja till skärbräda. Vara generös. Om styrelsen är gamla och inte har underhållits korrekt, då blir träet mycket torr. Oljning kommer att svälla säden och göra det mer förseglade. Återanvända olja varje månad.

•Wax med Clapams bivax sallad skål Finish eller någon annan mat-grade vax avsedd för trä kök redskapet användning.

Tips & varningar

  • Desinficera din skärbräda ofta med outspädd 5-procentig ättika. Detta kommer att döda 80 procent av bakterier. Håll alltid skärbrädor för kött skilt från andra livsmedel att undvika kontaminering. Tvätta oljad styrelser normalt och lägga undan torr.
  • Skär kött separat från andra livsmedel och hålla din trä skärbrädor för icke-kött livsmedel.