Hur man Rebloom Iris växter

Hur man Rebloom Iris växter

Iris växter växer från underjordiska rhizomer som spira i början av sommaren. De har lång, tunn, gröna stjälkar som färgstarka blomma blommar utveckla. De flesta iris växter blommar en gång och sedan bladen dör tillbaka till nästa år. Om du har en reblooming iris mängd, kommer det dock utveckla fler blommor i slutet av sommaren. Ta hand om iris mellan de blommande perioderna är avgörande för utveckling av nya blomma.

Instruktioner

•Look i iris anläggningen och hitta någon lång, tunn, center stjälkar med vissna blommor eller som redan har minskat sina blommor. Rensa bort dessa stjälkar nära basen av växten, med hand sekatörer. Skär inte bort någon av faktiska bladen såvida de inte är synligt brun och död.

•Water smutsa under iris anläggningen minst en gång per vecka, även under mitten av-till slutet av sommaren när växten verkar sluta blommar. Hålla jorden fuktig men inte blöt, till en 3-tums-djup, som du kan testa med fingret.

•Spread ett allrengöringsmedel, granulerade gödselmedel runt jorden under iris plantorna så fort de slutar blommar i början av sommaren. Använd mängd gödselmedel anges på förpackningen och arbeta den in i topp 1/4 tum jord med en trädgård gaffel.

•Dig upp iris en gång var tre till fyra år med en spade. Separata rotsystemet i separata anläggningar med fingrarna genom att dra på platser där det naturligt faller isär. Plantera varje division på en solig och väldränerad plats. Detta är nödvändigt eftersom alla iris växter minska eller stoppa blommar när de blir för stor.