Hur man Precool och lagra orientaliska liljor

Hur man Precool och lagra orientaliska liljor

Det finns nio större grupper av hybrid orientaliska liljor, som presenterar en färgglad, parfymerade tillägg till trädgården. Växande orientaliska liljor framgångsrikt från köpta lökar kräver mycket preplanting vård i form av inomhusmiljö; den goda nyheten är, när förhandskyld, orientalisk Lilja lökar kan lagras i upp till 18 månader. Inomhusmiljö dina lampor hjälper dem att gro och producera blommor snabbt när du plantera dem i trädgården. Orientaliska lily lökar kan planteras cykliskt i upp till tre år med rätt glödlampa förvaring på vintern.

Instruktioner

Inomhusmiljö

•Placera din orientaliska lily lökar i de nettade säcken; en lök eller potatis säck är lämplig. Inomhusmiljö är endast för lökar tidigare hållits vid högre temperaturer, till exempel glödlampor du just har köpt; Detta bör göras cirka åtta veckor innan du planerar att plantera lökarna. Inomhusmiljö krävs inte för lampor som förvarats vid eller under den precooling temperaturen.

•Överför din säck av lökar till en sval, mörk område som upprätthåller en temperatur under 40 grader F. Om lökarna tidigt utsätts för högre värmer att de börja gro..

•Plant din lökarna i trädgården när den åtta veckors kyla har gått ut. När växterna har blommat och vissnade (vanligen i höst) kan du gräva upp och lagra lökar över vintern, redo för nästa års plantering.

Lagra

•Fyll behållaren plast halvvägs med fuktig torv, placera sedan din lökarna ovanpå och täck med torv. Sätt på locket. Lampor som har lagrats behöver inte inomhusmiljö innan plantering, som lagring är i huvudsak en svalare, längre form av inomhusmiljö.

•Överför behållaren till en sval, mörk område som upprätthåller en temperatur under 35 grader F.

•Lagra lökarna i denna temperatur tills du vill plantera dem. Utsätt inte dem för högre temperaturer, eftersom detta kommer att stimulera grobarhet.

Tips & varningar

  • Orientaliska lily blommor hålla i upp till två veckor i en vas. Recut slutet av stjälken var två eller tre dagar för att hålla blommorna färska.
  • Du kan frysa orientaliska lily lökar för lagring, men om tinade och omfrysning av misstag, lökarna inte kan producera blommor.