Hur man Precharge en vattensystem Tank

En tank vatten system är vanligtvis en tank med en urinblåsa väska inne att hjälpa vatten styrtryck. Urinblåsan påsen använder luft för att komprimera vattnet i tanken. När du installerar vattensystem tanken, är det nödvändigt att före ladda tanken innan vändningen på vattenpumpen och fylla tanken med vatten. Före laddning är en fråga om att sätta luft i urinblåsan påsen. Före laddning och justera urinblåsan påsen i en tank vatten system liknar blåsa eller deflaterar en bil däck.

Instruktioner

•Hitta cut-in inställningen på din pump vattentrycket växla. Inställningen är oftast tryckt på framsidan eller baksidan av växeln. Före laddning lufttrycket i vattensystemet tanken måste vara mellan 2 till 4 pounds mindre än inställningen cut-in. Till exempel, om du har en 20 till 40 - pund tryck switch, är cut-in inställningen 20 pounds. Inställningen före laddning ska vara mellan 16 och 18 pounds per kvadrattum.

•Ta bort locket från fyllning luftventilen ovanpå vatten system tanken. Fyll luftventilen är precis som luftventilen på ett bildäck.

•Sätt en luftslang kompressor till fyllningen ventil och börjar fylla urinblåsan påsen med luft. Sluta med jämna mellanrum och kontrollera lufttrycket med en vanlig penna tire gauge. Fortsätt fylla tills lufttrycket är mellan 2 till 4 pounds per kvadrattum mindre än inställningen cut-in.

•Sätt den gemensamma jordbrukspolitiken tillbaka på fyllning ventilen när korrekt lufttrycket är i blåsan påsen. Slå väl pumpen och Fyll vattenbehållaren.

Tips & varningar

  • När du fylla vattentanken och töm den ett par gånger, kontrollera lufttrycket. Om justering är nödvändig, stänga av pumpen och Töm vattenbehållaren innan du gör luften justeringar.