Hur man planterar vit brokig Ivy som en marktäckare

Ivy växer långa, avslutande vinstockar som fungerar som marktäckare och klättring bladverk. Vit brokig ivy funktioner gröna och vita lämnar 1,5 inches till 2,5 inches bred, och växer främst som marktäckare. Ivys majoritetsinnehav vana innebär att det potentiellt täcker en bred tomt baserat på minimal planteringar, och växer där andra marktäckande kan inte. Fortfarande, ivy kräver särskild omsorg, så följ instruktionerna noga under plantering för framgångsrik odling.

Instruktioner

•Plant din vit brokiga ivy marken täcker på våren när du åta sig andra planteringar. Denna härdiga växter överlever vintern ner till US Department of Agriculture växande zon 5, men gör bäst om det får en vårens plantering och full sommar tillväxt innan vintern kommer.

•Välj en lämplig plats för plantering, där murgrönan får full till halvskugga och bra dränering. Vit brokiga ivy växer i full sol i zon 5 och 6, men bör få åtminstone lite skugga i varmare områden att hålla den från att brinna. Aldrig plantera murgröna där pölar form, som växten drunknar i stillastående vatten.

•Mix snabb-dränering trädgård loam och organisk kompost in i topp 5 inches av jord på webbplatsen plantering. Avslutas med en kombination av 1/3 loam, 1/3 organisk kompost och 1/3 naturliga trädgårdsjord att ge murgröna djup, lös och bördiga grunden för perfekt tillväxt.

•Plant vit brokig ivy plantor i hål djup och tillräckligt bred för deras rot bollar, på 10 till 14 inches i raden och med 10 till 14 inches mellan raderna. Murgröna sprider snabbt för att täcka området.

•Flood ivy plåstret med 4 till 5 inches av vatten för att upprätta plantering. Flytta till ett schema med 2 inches av vatten per vecka.