Hur man planterar tranbär buskar

Hur man planterar tranbär buskar

Den amerikanska tranbär bush, eller Viburnum trilobum, växer i fuktiga skogsområden. Det kommer att uppgå till mellan 8 och 12 fot i höjd och kan skryta med 3-tums kluster av små vita blommor, omgiven av en större ring av sterila blommor, blommande i slutet av våren. Ljusa röda bär visas efter blommor blommar och mognar på hösten. Sylt kan göras från bären, men fåglar finner ofta dem alltför syrlig mat. Den amerikanska tranbär bushen kommer att växa i klimatzoner 2 till 9, som omfattar de flesta av kontinentala USA, utom den södra spetsen av Florida eller Alaska.

Instruktioner

•Locate ett område i trädgården med full sol eller halvskugga.

•Förbered att plantera på våren. I de flesta regioner är våren det dags att plantera. Kolla med din trädgård centrum för en idealisk tid plantering tid för din region.

•Förbered smutsa. Den amerikanska tranbär bushen kommer att göra bra i lerig, bördig jord. Idealiska pH-värdet är 4,5 till 7,0. Plantskolor har ofta testutrustning, där du kan kontrollera din pH-nivån, och då de kan hjälpa dig att förbereda marken för att föra den till önskat pH-nivån.

•Look för buskar som container växt växter eller där rötterna har varit balled och burlapped. Detta innebär rötterna fortfarande omgiven i jord, och insvept i säckväv.

•Plant buskar 2 till 4 fötter isär om du tänker skapa en häck med tranbär buskarna. Ta inte bort jorden från rötterna när plantering.