Hur man planterar Sweet Woodruff

Sweet woodruff är en dekorativ örtartade perenna ofta odlas i trädgårdar. Sweet woodruff är perfekt eftersom det växer snabbt och tjockt med mycket lite omsorg, och det trivs i tunga eller delvis skugga där de flesta växter inte växer. I själva verket är det ofta planterade som en marktäckare i områden alltför skuggig för gräset att frodas. Om du vill starta den i din egen trädgård, hittar du det lätt att plantera i något fuktig trädgård plats.

Instruktioner

•Ta bort alla befintliga växter. Diggar dem rötter och alla eller spraya dem med brett spektrum herbicid enligt tillverkarens instruktioner.

•Lossa marken i området plantering till ett djup av 8 inches med en spade. Gräva och blanda i jorden tills det är en jämn, lös konsistens. Bryta upp några klumpar i marken och ta bort alla stenar, rötter eller annat skräp som du hittar.

•Släta jorden med en kratta.

•Dig hål i marken som är ungefär bredden och djupet av de tillfälliga behållare din sweet woodruff växter är för närvarande i. Utrymme angränsande hål minst åtta inches isär. Om du har tålamod att vänta, kan du plantera sweet woodruff växter ganska långt ifrån varandra. De fyller ut området i en säsong eller två.

•Ta bort varje sweet woodruff växt från sin tillfälliga plastbehållare och plantera den i ett hål. Se till att söta woodruff sitter på samma djup i hålet som den gjorde i behållaren för plantering. Plantering kan för djupt eller alltför ytligt dödar växten eller långsam dess tillväxt.

•Water jorden med en fin spray vatten för att fukta det på djupet av plantering hål. Sweet woodruff gillar fuktig jord. Ge din sweet woodruff 1 tum vatten--om inte tillhandahålls av nederbörd--under svala och varma väder. Sweet woodruff behöver mer frekvent vattning under hot eller särskilt torrt väder. När i tvivel, känna marken. Om det är torr en tum eller så under ytan, vatten.

Tips & varningar

  • Sweet woodruff kan inte växa i full sol.
  • Tillämpa en balanserad långsam frisättning gödselmedel sweet woodruff sängen våren efter plantering-- och varje vår efteråt--att uppmuntra den att spridas.