Hur man planterar svarta vinbär utsäde

Svarta vinbär är, Ribes nigrum, en bramble hemma i norra Asien och Europa. Frukten är ett enda bär mindre än 1/2 tum i diameter och mörklila fullmogen frukt. Kommersiella odlare odlar svarta vinbär för sin frukt och trädgårdsmästare också odla denna växt hemma. Svarta vinbär frön kräver en kall känd som en kall stratifiering period att gro.. Växter som odlas av svarta vinbär utsäde kan inte vara identisk med föräldrarna.

Instruktioner

•Buy svarta vinbär frön från en leverantör av handelsutsäde. Detta säkerställer att växterna har de önskade egenskaperna.

•Placera fuktig krukväxtjord jord i en plastpåse och lägga de svarta vinbär utsäde i väskan under vintern. Förslut påsen och förvara den i kylskåp i 2 till 3 månader.

•Fyll medelstora plantering krukor med fuktig trädgårdsarbete jord och så svarta vinbär frön i jorden på våren. Täck fröna med 1/2 tum av jord och placera krukorna i full sol. Vatten fröna med 1 tum vatten per vecka under växtsäsongen. Fröna ska gro inom 4 veckor.

•Välj en plantering webbplats för svarta vinbär plantor under slutet faller. Den bör ha halvskugga, särskilt under eftermiddagen. Webbplatsen ska också ha bördig jord med god dränering.

•Känn pH-värdet i jorden i din plantering webbplats med jord pH-mätare. Denna typ av pH-mätaren är i allmänhet ett handhållna verktyg med en eller två sonder och är särskilt utformade för att mäta pH-värdet i marken. Skölj sonderna i destillerat vatten och skaka av vattnet. Placera sonderna i marken och vänta 30 sekunder att stabilisera pH läsning. Läs markens pH-värde på den mätare visas att säkerställa att jorden har ett pH på ca 6,5. Justera markens pH genom att lägga till kalksten för att öka pH eller torv att sänka den.

•Dig hål för svart nuvarande plantor eller käppar, avstånd dem ca 3 feet apart i rader 8 fot från varandra. Ta bort de svarta vinbär käppar från krukor och placera dem i hålen på lite djupare nivå än i krukorna. Fyll hålen med infödda jord.

•Använd 1/4 £ av 10-10-10 gödselmedel till varje anläggning under våren, se till att gödselmedlet inte röra käppar. Bevattna jorden med 1 tum vatten per vecka under växtsäsongen att hålla jorden fuktig. Upprätthålla en 2-tums lager av kompost att behålla fukt under sommaren.

Tips & varningar

  • Använd inte ett gödselmedel som innehåller kaliumklorid på svarta vinbär växter.