Hur man planterar Ranunculus inomhus

Hur man planterar Ranunculus inomhus

Ranunculus erbjuder mycket att bli älskad av någon aficionado av blommande växter. Rhizom är lätt tillgängliga från vinter till tidig springs, blommande perioden varar från två till tre månader och en svindlande mängd färger och nyanser finns tillgängliga. Plantera din rhizomer under våren och de ska blommar i slutet av sommaren sitt första år. När etablerat, ranunculus är inte kinkig, så länge de får massor av strålande solsken och lätt vattning. De ska trivas i år inomhus om deras blygsamma krav.

Instruktioner

• Fyll en stor kastrull med en god kvalitet, allrengöringsmedel krukväxtjord. Dessa växter producerar normalt långa rötter, så det är bäst att plantera högst tio rhizomer i en 12 till 15 tum pott, 5 till 6 rhizomer i en 10-12 tums pott, och 3 eller 4 i en 8-tums potten. Använda lerkrukor, och se till att de har gott om dräneringshål.

•Plant jordstammar 2 inches djup och 4 eller 5 inches isär. Jordstammar är formade som små klasar av bananer. Sätta dem i hålen med bananer pekar rakt ner, och sedan fylla hålet med jord och fast den försiktigt.

•Give plantering medium en bra blötläggning och applicera flytande gödselmedel enligt förpackningen. Inte vatten jordstammar igen tills du ser skott växer fram, om inte plantering mediet närmar sig överdriven torrhet. Återanvända gödselmedel när ranunculus börjar blomma.

•Sätt potten där det kommer att utsättas för full sol hela dagen, om möjligt. Om inte, så länge jordstammar får direkt morgonsolen, de kommer göra mycket bra. Ranunculus är lyckligaste med ca sex till åtta veckor av cool groning temperaturer. Dagtemperaturerna mellan 45 till 50 grader F och nattetid kyler på 30 till 50 grader F är idealiska. Utsätt inte din ranunculus rhizomer till 60 grader högre temperaturer under längre perioder.

•Water ranunculus groddar grundligt, men bara när jorden börjar torka. När blomknoppar gör deras utseendemässigt i slutet av sommaren, mata ranunculus fisk emulsion endast en gång. Ta bort Blom som de blivit tillbringade och dra bort enstaka gulnande blad som skydd mot mögeltillväxt i anläggningens tjockt bladverk.

•Ta bort bladen från växten ranunculus efter att bladen har vänt gul och dog tillbaka vid sommarens slut. Din ranunculus kommer att glida in i dvala på denna punkt. Anläggningen kommer att ta en vila i flera månader, under vilken tid inte måste du vattna den.

•Dig jordstammar upp och Linda in dem i en brun papperspåse. Lagra dem i en sval, mörk, torr plats att återplantera nästa vår-- eller upp till ett år senare.