Hur man planterar persiko träd gropar att växa träd

Om du någonsin undrat om en rolig ut, skrynkliga persika grop faktiskt kan växa en helt ny persiko träd, spara en från din nästa färska, saftig persika, och sedan plantera den och se vad som händer. Tänk på att det blir minst tre år innan det resulterande trädet kommer att bära frukt, och persikorna kan inte smaka riktigt gillar frukt från trädet förälder. Plantera en persika grop kan vara en intressant och givande erfarenhet, och är lätt nog för ung trädgårdsmästare med bara lite vuxen hjälp att göra.

Instruktioner

•Placera persika grop i en plastpåse och låt det torka i kylskåp fram till hösten. Sätt inte några bananer eller äpplen i kylskåp med persika grop, som äpplen och apelsiner producera etylen gaser som förhindrar att den persika gropen spira.

•Plant persika grop i ett skyddat område av din trädgård under hösten. Gräva ett hål och plantera gropen ca 4 inches djupt. Om du planterar mer än en, Tillåt 4 tum mellan varje grop. Gör en insats i marken nära persika grop påminna där gropen är planterad.

•Täcka persika grop med en 1-tums lager ekologisk marktäckning, som barr, halm eller löv, vatten sedan området, mättar smutsa.

•Water området under vintern om vädret är torrt. Se för groparna att gro. När vädret värms upp under våren.

•Flytta persika plantan till sin permanenta plats efter gropen gror under våren. Välj en plats där plantan kommer att skyddas från varmt solljus. Alternativt kan transplantera plantan i en behållare och låt det växa sig större innan plantering plantan permanent. Använd en behållare som en 2-pund kaffe kan fylld med halv sand och halva trädgårdsjord. Klipp ett hål i botten av burken för dränering.

Tips & varningar

  • Om din trädgård är en samlingsplats för hungriga ekorrar och kaniner, Lägg en bit av skärmen över persika grop och under kompostmaterial att skydda gropen tills det gror under våren.