Hur man planterar i glaserade krukor för utomhus

Glaserade keramik eller terrakotta krukor kan planteras precis som alla andra pott. Glaset på utanför håller fukten i marken och rötter av din anläggning längre, vilket innebär mer sällan vattning. De kommer också i en mängd olika former, storlekar och färger, från land chic till mycket exotisk.Dock kommer glaserade krukor väderexponerats spricka, flagna och ibland växer lavar på utsidan. Av denna anledning måste förebyggande åtgärder vidtas före plantering och placera dessa krukor utanför.

De flesta av dessa krukor är för stor för plantor, så det är bäst att använda keramiska krukor för omplanteringen etablerade växter som har vuxit ur sina aktuella behållaren.

Instruktioner

•Torka potten med en mjuk trasa för att ta bort någon damm eller smuts. Håll den keramik sealer 4 inches från utsidan av potten och spraya i korta skurar över den potten yta.

•Använd svampen att sprida sealer jämnt över utsidan av potten. Kontrollera att kant och botten av krukan täckas, också. Att potten för att torka över natten. Tätning potten på utsidan kommer att göra det mer motståndskraftiga mot elementen.

•TIP potten på sin sida och spraya insidan som du gjorde på utsidan. Se till att spraya i botten och läpp. Använd svamp för att sprida sealer jämnt över insidan ytor. Att potten för att torka över natten.

•Känn att se om sealer fungerar. Placera en sten eller del av trasig keramik över dräneringshål, om sådan finns. Häll lite vatten på insidan av krukan och låt det sitta i en timme. Om vattnet har poolade på insidan, är potten redo att plantera. Om vattnet har börjat suga i, applicera ytterligare ett lager av sealer på insidan.

•Plant direkt i en keramisk gryta endast om den har ett dräneringshål. Om din potten har ingen dräneringshål, plantera i en plastkruka som passar in i keramiska potten. Keramiska potten kommer att fungera som en översvämning bricka och din anläggning kommer att inte drunkna.

•Fyll potten tre fjärdedelar till toppen med jord. Använda en murslev lossa smuts runt etablerade anläggningen och försiktigt lyfta det från dess nuvarande behållare. Placera det i mitten av krukan och täck rötterna med jord. Vatten generöst.

•Placera din kruka utanför. Om du märker glasyren sprickbildning eller fjällning, täcka växten med en plastpåse och tillämpa mer sealer på utsidan. Om sprickbildning fortsätter och anläggningen är inte i en plastkruka, troligtvis från vatten i marken. Plantera växten i en plastkruka och placera plastkruka inuti keramiska potten.

•Bring potten insidan när temperaturen sjunker under 55 grader F att förhindra skador från elementen.