Hur man planterar gula spåret bambu

Gul Groove bambu (Phyllostachys aureosulcata) är en kall härdiga vintergröna växter som växer naturligt i Kina. 1882 kom det till USA för prydnadsändamål. Gula spåret växer i USA i anläggningen zoner 7 till 10. Det används i trädgårdar, för den personliga integriteten och i behållare. Löpare bambu reproducera och växer mycket snabbt. De är kända för att ta över en gård på mycket kort tid. Att placera en barriär som du planterar håller bambu i schack. Med korrekt underhåll gör gula spåret bambu ett utmärkt komplement till alla trädgårdar.

Instruktioner

Plantera bambu

•Plant gula spåret bambu i full sol eller lätt skugga. Full sol är att föredra i kallare platser, eftersom det hjälper värma växten under vintern. Ytterligare söderut, kommer att bambu göra bra i halvskugga så länge det blir en god dos av daglig solljus.

•Använd fuktig och väldränerad jord. Kontrollera din markförhållanden att se om de kommer att arbeta. Lägga till en organisk blandning innan du planterar din bambu om jorden är torr eller sura halterna är för höga. Rätt Ph markytan för gula spåret är mellan 4,5 och 7.5. PH-värdet står för mätning av hur sura din jord är.

•Dig ett hål 18 inches bred och 6 inches djupt när du har valt platsen för din bambu. Placera din bambu i marken 18 inches från varandra. Byta sida som du planterar din bambu. Mellanrum din bambu ger dem möjlighet att få rätt näring medan de växer.

•Placera en barriär tillverkad i polyeten med hög densitet för din gula spåret bambu. Hinder att skydda din trädgård från invasion, eftersom dessa är listad av invasiva växt Atlas.org som en invasiv växt i USA. Polyeten med hög densitet är en typ av plast som används för produkter som har en kort livslängd som mjölk och juice. Trädgården hinder är gjorda av återvunnen plast. Gräva en tunn dike 30 inches djupt och 1-1/2 fot i ytterkanten av din bambu. Plast barriären är 1/4 av en tum tjock och 30 inches djupt.

• Fyll i ditt hål. Packa jorden tills det är fast runt gula spåret bambu. Lägg till gödningsmedel som innehåller mycket kväve till din bambu. Vatten det tills marken är blöt 1 tum under ytan.