Hur man planterar gul buckla majs

Hur man planterar gul buckla majs

Gul buckla majs, även känd som fältet majs, är en mängd majs känd av karakteristiska buckla på båda sidor av dess kärnor. Hög halt av a-vitamin innehåll, denna sort av majs som används i majschips, tortillas och kornbröd och att producera hög-fruktos majssirap används att söta läskedrycker. Denna typ av majs är inte lätt kokt, eftersom det kräver slipning eller blötläggning process. Gul buckla majs är relativt lätt att växa.

Instruktioner

•Välj ett stort, väldränerad, full-sön område i din trädgård att plantera din majs. Se till att majs inte kommer skuggar andra växter i din trädgård som det blir längre. Andra växter kan behöva planteras från din majs att förhindra detta.

•Förbered din jord genom tilling och arbeta i vissa organiska kompost eller kväve gödselmedel.

•Plant din majs frön i början av sommaren. Målet är att ge fröna alla solen och värmer du möjligen kan för att producera den största och mest hälsosamma avkastningen.

•Sätt frön i marken ca 1½ inches djupt. Plantera 2 till 3 frön till ett hål och linje hål upp i rader, att göra hålen 6 till 8 inches isär. Lämna 2 till 3 fot utrymme mellan varje rad.

•Thin majs att en anläggning per hål när säden börjar spira. Lämna den hälsosammaste, starkaste växten i hålet och göra sig av med de andra växterna från att hål.

•Mound smutsa in i små kullar runt stjälkar majs när de blir 12 till 18 inches tall. Detta bidrar till att stärka stjälkar och hindrar dem från att blåsa i vinden.

•Water din säd dagligen. jorden bör vara fuktig, inte blöt. Gödsla regelbundet, som majs växer mycket snabbt och kräver gott om näring för att producera en god skörd.

•Inspect din säd för skadedjur. Majs är ofta offer för insekter som root maskar och majs provtagare och djur som tvättbjörn, rådjur och fåglar. Plantera din majs så nära som du kan att mänsklig verksamhet att avskräcka skadedjur och spraya majs med insekticider om nödvändigt för att undanröja insekter.