Hur man planterar Feijoa

Hur man planterar Feijoa

Feijoa (Feijoa sellowiana) är en hardy, långsamt växande vintergröna. Blommor och frukt är ätliga men har inte fått mycket popularitet i USA. För att skörda frukten, måste anläggningen utbildas att växa som ett träd. Feijoa, även känd som ananas guava, odlas mycket mer vanligen som en hedge växt. Feijoa kan stå kalla och varma temperaturer samt salt luft och jord. Det är populärt cool, kustnära områden i USA.

Instruktioner

Hur man planterar Feijoa

•Decide hur du ska träna din feijoa. Detta kommer att avgöra där du ska plantera den. Medan vissa föredrar att träna feijoa som en säkring, vill andra beskära växter till en stam och odla dem som träd. Feijoa är växer långsamt och kort, så träd kan odlas i behållare.

•Välj en plats med halvskugga. Feijoa som svalare temperaturer och föredrar lite skugga under dagen. De växer bra även i dimmigt kustområden.

•Känn pH-värdet i jorden. Feijoa är en härdig växt och kan frodas även i salt jord, men föredrar jord med ett pH-värde mellan 5.5 och 7.0. Om värdet är högre än 7.0, lägga torv. Om det är lägre än 5.5, lägga till kalk i marken.

•Dig ett grunt hål. Feijoa har rötter som spridit sig nära ytan, så medan hålet skall vara precis tillräckligt djup för anläggningen för att passa in, se till att det är dubbelt så bred som jordklumpen. Om plantering mer än en feijoa för att göra en häck, plantera dem ca 18 inches isär.

•Placera fabriken i hålet och fyll det stampande ner ytan. Vatten generöst. Feijoa gillar väldränerad jord och kan tolerera torra perioder, men vid mycket varmt väder hålla jorden fuktig.

Tips & varningar

  • Feijoa ta lite hand väl fastställts. Om du växer det för frukt, hålla de nedre grenarna från marken och skörda en gång frukt dropparna.