Hur man planterar en trädgård på en kulle

Om du möter en liten löneförhöjning eller berg som vita elefanter, kräver backarna trädgårdsarbete specialbehandling. Gemensamma krafter regn, vind och allvar har sin väg med kala sluttningar, så installera växter är meningsfullt, och en noggrant utformad sluttning trädgård kommer sannolikt att bli dramatiska brännpunkten i din bakgård.

Terrassen Magic

Tror terrassering allvarliga backarna att bryta upp en bergssluttning i flera diskreta trädgård områden. Genom att installera stödmurar, kan du skapa olika nivåer av trädgård, alla med sin egen gjutna av buskar och blommor. Välja svängda terrasser Rita ögat från en areal till nästa. Områden mellan terrasser ger utrymme för slingrande vägar som skapar tillgång och erbjuder utsikt över trädgården. Var noga med att planera dina väggar för att avleda vatten avrinning runt trädgården. Mindre hala backen, göra använda av stora stenar redan i landskapet för att bilda informella terrasser. Vad du än gör, ta inte bort dem eller några större buskar eller träd. de kan hålla upp lutningen. Din bästa insats är att använda genomsläpplig betong marksten för banor eftersom du inte behöver förbereda banan med sängkläder material. Platta till området för att i största möjliga utsträckning innan du installerar marksten som du vill skapa en avsats men i mycket mindre skala.

Erosion Busters

Ta bort fleråriga ogräs på sluttningarna tidigt i plantering processen, men gör detta noggrant och för hand. Bruka en lutning kan leda till ytterligare erosion. När ogräset är besegrade, ändra matjorden, om nödvändigt, och rulla weed-blockerande tyg, som jute erosionsskydd nät över betyget. Nätstycket hjälper också hålla kompost på plats. Bifoga den tyg eller nät till jorden med U-formad galvaniserat stift. Du måste skära en liten X i tyget för varje planta. Plantering exemplaren i raderna med vacklade också tillåter bekämpar erosion, som svindlande växterna inte vatten avrinning en rak linje ner i backen. Installera droppbevattning för att få vatten till dina växter utan att orsaka en avrinning. Placera varje tapp uppförsbacke från växten den tjänar.

Hill plantering 101

Ett centralt mål för plantering en sluttning är att få giriga rötter ankring matjord, så välj buskar och blommor med djup, tät rötter för din sluttning trädgård. Om din tillgång vägar tillåter utsikt från ovan och nedan, vill du inkludera lång, medellång och kort växter i varje terrasserade avsnitt. "Tall-i-back, kort-i-framför" standardmetoden skapar ett endimensionellt landskap när sedd från ovan. Välj buskar och växter som är lämpliga för solen för varje område, och plocka växter som har liknande tillväxt att förhindra mobbning. Inkluderar vissa evergreens, och granska dina lövfällande val för att säkerställa att varje art ser härligt hela säsongen lång.

Gästlista

Planera din hela gästlistan innan du börjar plantera för att säkerställa en lockande blandning av färg och konsistens i både buskar och blommor. Om du behöver en hög buske för en skuggig araea, prova lila ljus (Astilbe chinensis "Purpurkerze") som utgör 4 fot hög högar av lövverk i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 8. De scharlakansröda blommorna lyser upp din sluttning på sommaren. Fina trädgårdsskötsel rekommenderar guld Tide dvärg forsythia (Forsythia "Courtasol"), erbjuder marktäckare och ice-gula blommor i USDA zon 5 till 8. En annan djupt rotade marktäckande alternativet är gyllene Johannesört (Hypericum frondosum "Sunburst"), som växer i USDA zon 5 till 8, med glada gula blommor följs av röd frukt.