Hur man planterar Cherimoya

Hur man planterar Cherimoya

Cherimoya är ett vintergrönt träd som växer snabbt i subtropiska och tempererade områden med långa perioder av dagsljus. Växande 30 fot eller högre, cherimoya träd producerar en konisk vitt fruktkött frukt med mestadels ljus grönt skal täckt med ljus lila fingerprint-liknande märken eller rundade knoppar. Cherimoya träden tål lätt frost men måste vara avskärmade från starka vindar för framgångsrik pollinering ska ske. Plantera dem i väl dränerande medellång jord med pH 6,5 till 7,6.

Instruktioner

•Dig ett hål tre gånger så stort som diametern på den cherimoya rotklump och inte djupare än behållaren planta kom. Arbeta ett par inches av kompost i jorden i hålet och gör en ny, mindre hål i mitten något större än behållaren.

•Lay planta, fortfarande i sin behållare, på sin sida och trängs försiktigt behållaren av jordklumpen. Om rötterna är tätt sammanfogade, dra försiktigt mindre rötterna från den större bollen utan att riva dem. Dra isär rotsystemet i mitten för att uppmuntra rötterna att expandera efter plantering. Detta kallas ibland butterflying.

•Placera roten bollen i förberedda hålet och se till att basen av cherimoya stammen är den naturliga marknivån. Återfyllning hålet med marken ursprungligen tagits bort. Säkerställa smutsa går inte är högre än den marken naturliga jorden linje.

•Montera tryck på jorden runt den planterade cherimoya med händerna, inte dina fötter. Blötlägg området med en slang att bosätta sig i jorden.

•Water trädet en gång i veckan från tiden grenar bud på våren tills frukten mognar under sommaren, med en soaker eller en sprinkler satt på låg så vatten tränger djupt in i jorden. Vänta till våren börja vattnas varje vecka.

•Använd en balanserad 8-8-8 gödselmedel först gången du vatten cherimoya våren och igen halvvägs genom sommaren. Följ instruktionerna på paketet gödselmedel för rekommenderade mängder.