Hur man planterar buskar svarta vinbär

Svarta vinbär är i släktet Ribes. Det finns rosa, röda och vita vinbär från Europeiska arter, och den svarta vinbär är relaterad till asiatiska och europeiska arter. Bush behöver full morgonsolen i ett fuktigt tempererat klimat med vintern kylning. De bleka gröna blad kan bränna i middagstid ljus, så hög skugga situationer under högre träd ger skydd. Svarta vinbär växer i lera eller loam och behöver en bra källa av fukt. Svarta vinbär blommor på våren och producerar bär på sommaren.

Instruktioner

•Dig ett hål 2 inches djupare än jordklumpen och 2 inches bredare än anläggningen. Plantering bör i höst eller tidigt på våren. Blanda i 1 pund av gödsel i botten av hålet. Detta kommer att ge tunga kväve som den svarta vinbär ska få en bra start på sin tunga våren tillväxt. I högen av jord, blanda i 2 pounds kompost att skapa och organiska rik jord. Om det finns mer än en anläggning, gör hål 3 till 5 fötter apart.

•Ta bort den svarta vinbär från potten. Om det är bare root, skär garnets och ta bort säckväv. Retas rötterna försiktigt för att sprida ut dem. Prune ut någon skadade rötter och skär anläggningen ner 6 till 10 inches. På våren den svarta vinbär gör det mesta av sin tillväxt och fylls snabbt.

•Spread rötterna i hålet och återfyllning med jord/kompost blandningen. Tryck på jorden fast i hålet och vatten väl att hjälpa kompakt smuts. Högen inte smutsa upp på stammen på trädet. Top-Dress platsen med marktäckning. En tum eller två kommer att hålla ogräs borta och uppmuntra fukt retention.

•Fertilize före tillväxtperioden med en ljus sändning av.25 till 5 pounds av balanserat gödselmedel som 10-10-10. Gödsla årligen med en tung kvävegödsel av 4 uns per square yard. Detta kommer tillräckligt bränsle ny tillväxt under våren.