Hur man planterar Brugmansia

Hur man planterar Brugmansia

Brugmansia anläggningen är känd som Angel's Trumpet för dess vackra trumpet formade blommor som kan vara så mycket som en fot lång. Denna växt växer naturligt i syd- och Centralamerika och växer bäst i varma klimat; men det också växer bra i behållare och kan föras in i kallare klimat. Den extremt väldoftande och vacker blomman kan också vara farligt. Blad, blommor och frön är giftiga och bör inte hållas i ett hem med små barn och husdjur. Brugmansia är lätt att växa och en källa till stolthet för någon trädgårdsmästare.

Instruktioner

Plantera Brugmansia

•Inköpt din Brugmansia på en plantskola. Du kan välja vitt, gult, rosa eller lax färg. Om du vill att din anläggning blomma genast, välja en som är 4 till 5 fot lång och har en stam ca 1 tum i tjocklek. Om det är mindre, måste det växa till denna storlek innan den börjar blomma, men det är en snabb odlare.

•Transplant i en 5 - till 7-gallon behållare eller ute om du bor i zon 8 eller högre. Placera några krukväxtjord i botten för att få anläggningen upp till samma nivå är det i sin nuvarande behållare i en behållare. Knacka ut växten och så mycket av den gamla jorden som möjligt och lägga den i den nya containern. Fyll med krukväxtjord och vatten som du fyller. Hand tamp smutsa att dra åt runt anläggningen och hålla den rakt upp. Vatten igen.

•Sätt behållaren utomhus i skuggan om du ska plantera den utanför. Flytta det varje dag till ett soligare. Morgonsol och halvskugga för resten av dagen är bäst för denna typ av anläggning. Gräva ett hål två gånger storleken på roten bollen att mjuka upp smuts runt den nya anläggningen. Återfyllning jorden i hålet att ställa växten på samma nivå är det i behållaren. Sätta i anläggningen och vatten som du fyller med bort smuts och krukväxtjord blandad. Detta kommer att hjälpa jorden bo lite lösare.

•Mulch runt anläggningen att hålla fukt och hålla ogräset borta. Om du bor i ett marginellt varmt klimat, kompost tungt i början av vintern att hålla rötterna från eventuella frostskador. Om din anläggning är i en behållare, föra den inuti och lägga den i ett soligt fönster.

•Använd en vattenlöslig blomma gödselmedel varannan vecka under växtsäsongen. Om du är i ett tropiskt klimat, kommer att Brugmansia blomma året runt. Det kommer att spola tyngsta på sommaren och hösten.