Hur man planterar Bird of Paradise Seeds

Hur man planterar Bird of Paradise Seeds

Exotiska bird of paradise växten fick sitt namn efter dess lysande orange och blå blommor, som har utseendet på färgglada flygande fåglar. Bird of paradise gör en attraktiv dekorativ blommande växt i hem eller trädgård, med dess höjd nå upp till 5 ft lång. Fågelparadiset trivs i bördig jord med bra dränering, full sol och i temperaturer mellan 65 till 70 grader under dagen och inte mindre än 50 grader under natten. Växande fågelparadis från frö kan ta mellan tre till fem år att producera blommor. Om du bor i ett varmt klimat utan risk för frost, du kan plantera bird of paradise seeds direkt utomhus.

Instruktioner

• Fyll en liten skål med varmt vatten och njut av fågelparadis fröna i fyra timmar. Du kan också placera fröna i en plast smörgås väska och förvara dem i kylskåp i två veckor.

•RUB ena sidan av varje fågel-av-paradise frö med en fil eller sandpapper för att göra en liten nick eller skrapa i hårda huden, som hjälper fröna gro snabbare. Undvika repor tiny indraget längs utsädets rim som ser ut som ett ärr att skydda utsädets embryo.

•Sow fågel-av-paradise seeds 1/2 tum djupt i färdiga jord mix. Lägg två eller tre frön i varje hål, eftersom inte alla frön kommer att gro. Hålla marken ständigt fuktig tills fröna gror. Plantera bird of paradise frön i en kruka en gallon eller större behållare om plantering inomhus och hålla den i indirekt ljus. Täcka den potten eller behållare med genomskinlig plast för att skapa en fuktig, fuktig miljö som hjälper fröna att gro..

•Water smutsa dagligen. Skära ner på din vattnas efter plantor gro, men låt inte jorden torkar ut. Lägga till en låg-kväve gödselmedel i marken var tredje månad för att hjälpa de unga bird of paradise växterna etablera ett starkt rotsystem.

Tips & varningar

  • Efter bird of paradise plantor har producerat två blad, kan du transplantera dem till enskilda behållare.