Hur man planterar apelsiner

Hur man planterar apelsiner

Apelsiner är en av de mest konsumerade frukterna i världen. Även om ett apelsinträd kan planteras direkt från en orange utsäde, är det bättre plantera en ung apelsinträd inköpt från en plantskola. Om vuxit från ett frö, kan det ta en orange träd upp till 15 år att nå fruktbärande mognad. Orange träd är inte kall härdiga, så om temperaturen i ditt område får under 25 grader Fahrenheit, du kommer inte att kunna växa apelsinträd.

Instruktioner

•Acquire en ung orange träd från en plantskola. Olika sorter av apelsiner växer bättre i olika klimat, så be anställda på plantskolan vilken typ av träd som är bäst för ditt område.

•Dig ett hål där att plantera trädet orange i ett område som får betydande solljus. Djupet på hålet beror på storleken på det unga trädet du har köpt. Placera inte trädet i en grund bassäng (detta kan leda till foten röta som kan döda trädet). I stället plantera trädet i upphöjd eller till och med marken.

•Wash rotklump av trädet innan man planterar den med en mjuk ström av vatten från en trädgårdsslang. Detta utsätter rötterna och ger trädet en bättre chans att ta håll.

•Sätt i trädet i hålet. Fyll hålet halvvägs och sedan vatten trädet för att lösa smutsen placeras i hålet. Fyll hålet resten av vägen. Kontrollera att jordklumpen döljs helt av jord. Detta kommer att hindra det från att torka.

•Water växten varannan dag under de första två till tre veckorna. Efter att anläggningen har bosatt sig i och verkar friska, skära ned till vattning växten en gång varje sju till tio dagar. Gödselmedel kan läggas efter trädet visar tecken på tillväxt.

Tips & varningar

  • Marktäckning kan leda till foten rötan i apelsinträd och rekommenderas inte för inhemska träd.
  • Om du vill odla orange träd från en orange utsäde, starta anläggningen inomhus. Börja med att tvätta utsädet, torka och sedan placera den i kylskåpet i några veckor att gro.. Förbereda en kruka med jord, placera gror fröet 1/2 tum till 1 tum under marken i potten och vatten utsädet regelbundet--låt inte få alltför fuktig jord. När trädet börjar att växa, kan du flytta det till din trädgård.