Hur man planterar Allium Globemaster

Hur man planterar Allium Globemaster

Allium hybrid, Globemaster, namnges med rätta. Tre-fot stjälkar håller upp bollar av blommor lika stor som din två nävar. Dessa skönheter kommer i olika nyanser av lila och blå, och ofta används av professionella florister för arrangemang. I landskapet gör allium Globemaster en slående brännpunkt i trädgården. Fjärilar och kolibrier älskar det, men rådjur och mullvadar inte. Vad kan vara bättre? Du kan inte växa Globemaster från utsäde eftersom fröna är sterila, men det kan enkelt spridas genom roten delning och omplantering.

Instruktioner

•Plan att plantera allium lökar på hösten där de kommer att få full sol hela dagen. Odla jorden med en spade eller spade till ett djup av ca 6 inches.

•Pour halv en hink med vatten på området och titta att se om det rinner omedelbart. Om det inte ändra smutsa med lika delar torv och sand tills den gör. Enda problemet allium har någonsin är ruttna från för mycket vatten.

•Kontrollera Globemaster allium lökar noga innan du köper. De bör vara fast och friska, utan mjuk ställen eller insektsangrepp.

•Plant lökar 4 inches djup, 6 till 8 inches isär och täck med jord, stampande det försiktigt. Vatten bra. Täck med löv strö eller kompost för vintern för extra frostskydd.

•Look för skott i början av våren och underbara blommar på försommaren.

Tips & varningar

  • Det finns massor av olika typer av allium, varierar i storlek, form och färg. Försök att gruppera några olika sorter.