Hur man plantera & vårda Ferocactus

Hur man plantera & vårda Ferocactus

Omkring 40 arter av ferocactus trivs i hela öknar i Mexiko. några arter växa också i USA och Guatemala. Ferocactus växter är cylindriska eller fat-formade. Även om de växer långsamt, kommer de så småningom utvecklas till stora kaktusar upp till 4 fot hög och 1 fot över. Ferocactus växter har långa ryggar som är ofta starkt färgade. Kaktusar blomma på våren och försommaren, med runda blommorna växer ut ur toppen av plantan.

Instruktioner

•Placera krukväxt ferocactus växter i den varmaste och soligaste tillgänglig platsen under våren och sommaren. Många ferocactus växter köldhärdig och kan överleva frysning temperaturer. Du kan lämna dem utomhus under vintern i mild områden med lägsta genomsnittliga temperaturer runt 45 grader Fahrenheit; Du kan alternativt ta krukväxter ferocactus inomhus under vintern och hålla det på fönsterblecket svala, ljusa.

•Water ferocactus regelbundet under de varma sommarmånaderna. Låt jorden torka mellan bevattning yta. Minska vattning under de kallare månaderna, när din ferocactus kommer att vara vilande, till en ljus vattning med några veckor. Förvara inte krukväxter ferocactus på rätter, som vattenmättnad kommer att orsaka röta, särskilt under våta vintermånaderna.

•Fertilize din ferocactus en gång i månaden under de varma månaderna av året med en flytande gödselmedel framtagen för suckulenter. Alternativt ansöka en låg-kväve gödselmedel i form av långsam frisättning granulat under våren.

•Repot ferocactus endast när dess rötter helt fyller deras potten eller har de blivit framtung. Välj tunga lerkrukor för stabilitet. Lägg till kompost formulerade för kaktus eller en torvbaserade kompost som innehåller 50 procent vassa sand eller grus. Använda handskar vid hantering av ferocactus, som de stela ryggar kan punktera huden. Vattna inte planterade ferocactus för de första dagarna.

•Plant ferocactus växter utomhus i lindriga områden med liten eller ingen frost. Välj ett soligt läge med väldränerad jord och ingen risk för försumpning. Den exakta kall toleransen av ferocactus varierar beroende på Art. Ferocactus hamatacanthus är en av de härdigaste arterna; Det kommer att växa bra i områden inom U.S. avdelning av jordbruk Plant härdighet karta zon 6 som har låga medeltemperaturer på minst noll grader Fahrenheit.

Tips & varningar

  • Sprida ferocactus från frö som sås i maj.