Hur man plantera & ta hand om Huckleberry buskar

Hur man plantera & ta hand om Huckleberry buskar

Huckleberry buskar växa upp till sex fot hög och producera ätliga bär som blåbär. Skillnaden mellan blåbär och huckleberry, är dock att huckleberries har 10 stora frön, vilket gör det svårare att äta, medan blåbär har många små frön. Som olika arter av huckleberry är härdiga i olika regioner, måste du vara försiktig när du plantera en huckleberry för att titta på arterna och se om den klarar temperaturerna i din region. Plantering och skötsel av bush är inte svårt så länge du vet hur man skapa den rätta miljön för din anläggning.

Instruktioner

•Välj ett område att plantera huckleberry bush. Det bör placeras i väldränerad sandig lerjord eller lera jord och full sol eller halvskugga.

•Känn marken tidigt på våren med en hemmaplan testkit eller genom att ett prov till en trädgård butiken. PH-värdet bör ligga mellan 4,0 och 6,0, vilket är ganska surt. Om det är över detta, kommer du vill börja arbeta Elementärt svavel i marken med en spade ungefär ett år innan plantering bushen. Om du har ont om tid, ett par dagar kommer att räcka, men du måste hålla införliva svavel i marken för att hålla ner pH över livet av anläggningen.

•Dig ett hål två gånger bredden på den huckleberry rotklump och på ett djup på samma sätt som root bollens höjd. Placera bushen i hålet och återfyllning jorden runt plantans rötter. Tamp smutsa runt anläggningen och vatten, vilket ger en bra blötläggning.

•Water huckleberries dagligen under torra perioder, att hålla de unga plantorna fuktig men inte blöt. När de börjar slå rot och växa på sina egna, kan du minska mängden vattning till en eller två gånger i veckan. Vatten på morgonen och inte försöka få någon bladverk våt. Ägna särskild uppmärksamhet åt huckleberry buskarna i torka, även om de är etablerade.

•Fertilize buskarna med vattenlösliga gödningsmedel. University of Idaho föreslår med ett gödselmedel med cirka 20 procent kväve, fosfor och kalium (20-20-20) under de våren och sommaren. Följ anvisningarna på paketet för ansökan och säkerhetsanvisningar.