Hur man plantera om Philodendron vinstockar

Philodendrons växer inbyggt i tropiska regioner, vilket gör dem lämpliga för växande inomhusmiljöer. Ett majoritetsinnehav philodendron kommer ofta att klättra ett vertikalt stöd, skicka ut antenn rötter att greppa tag i strukturen som växten klättrar. Eftersom en philodendron växer så aktivt, särskilt som nya växter, kräver de regelbunden omplanteringen. Plantera om philodendron vinstockar varje år när plantan börjar växa igen under våren.

Instruktioner

•Spread tidningen på en plan arbetsyta.

•Välj en plantering behållare ca 2 till 4 inches större än den aktuella plantering behållaren. Kontrollera att behållaren har ett dräneringshål i botten för att möjliggöra dränering efter vattning. Fyll behållaren ungefär halvfullt krukväxtjord.

•Lossa philodendron vinstockar från den aktuella behållaren och ta bort det försiktigt. Om växten har en vertikal klättring stöd, hålla detta bifogas anläggningen när du flyttar den. Om philodendron har omfattande avslutande vinstockar, hantera det försiktigt för att inte skada anläggningen. Dra växten från behållaren och placera det på tidningen.

•Kontrollera rötterna av anläggningen för att säkerställa de verkar friska. Om du hittar några avsnitt med förfalla, noggrant knipsa bort dessa delar av rötterna med sekatörer. Lossa rötterna försiktigt med fingrarna för att lufta dem och aktiverar den nya krukväxtjord kontakta rötterna effektivt.

•Sätt philodendron plant till den nya containern, placera det så kronan av anläggningen kommer att vara precis under kanten av behållaren.

•Lägg till jorden runt rötterna att fylla behållaren till toppen. Fasta smutsa försiktigt med händerna.

•Water den planterade philodendron grundligt omedelbart efter omplanteringen. Låt vattnet rinna av och placera växten tillbaka i sin vanliga växande läge. Hålla jorden jämnt fuktig--inte mättad--att hjälpa plantan anpassa sig till den nya containern.

Tips & varningar

  • Den Bachman blommig webbplats rekommenderar repotting en aktivt växande philodendron vinstockar på våren; Clemson Cooperative Extension råder repotting en philodendron nästan när som helst under året. Bedöma fabrikens behov när du bestämmer om du ska plantera om. Om växten synes överfulla, plantera om det utan att vänta.
  • Använd skyddshandskar vid hantering av philodendron för att förhindra hudirritation som kan resultera från det anläggningen lövverket.