Hur man plantera fjäril Bush frön

Hur man plantera fjäril Bush frön

Kallas även trivs Buddleia davidii fjäril bush i full sol och väldränerad jord. Native till Kina, fjäril bush föredrar USDA härdighet zoner 5 till 9, där vintertemperaturer inte faller under-20 grader på vintern. Som namnet antyder, fjäril bush är en butterfly-favorit, och den växer till höjder mellan 4 och 5 fötter med en lika stor spridning. Attraktiva blommorna kommer i en mängd olika färger inklusive lila, vit, blå, röd, rosa, gul och rödbrunt. Du kan växa fjäril buskar av deras frön i krukor. Senare kan du överföra buskarna till din utomhus trädgård under våren.

Instruktioner

Stratifiering och grobarhet

•Stratify (ge en köldperiod för) fjäril bush fröna innan plantering. Fyll en plast baggie med fuktig torv och släppa fjäril bush frön i en baggie. Försegla baggie, ge den en snabb skaka och placera den i ditt kylskåp i fyra veckor.

•Fyll 4-tums krukor med steril krukväxtjord. Sätta in ett frö i varje kruka med jord, trycka fröna ner 1 tum. Dimma jorden lätt med en sprayflaska med vatten.

•Placera krukor i ett område som tar emot ljusa, indirekt solljus, samtidigt bibehålla en temperatur av 75 grader F. hålla jorden fuktig på alla gånger under perioden grobarhet, som äger vanligt 20 till 30 dagar. Transplantera fjäril bush växterna utomhus under våren.

Omplantering

•Förbered smutsa för plantering efter sista tjällossningen. Uppbrottet stora bitar av jord med en högaffel. Fjäril buskar föredrar jord med ett pH mellan 6.5 och 7.0. Testa jorden innan plantering med en markprovning kit köpt från en trädgård centrum.

•Amend jorden med torv om testet visar ett pH över 7.0 eller lägga till kalk om pH-värdet understiger 6,5. Följ instruktionerna på förpackningen ändringsförslag för tilldelningen belopp. Blanda i ett 4-tums lager av kompost för ytterligare näring.

•Dig hål för butterfly bush växter samma höjd och bredd som deras behållare. Space hålen 4 till 6 fötter apart.

•Använd ett lager halm eller bark chip kompost runt fjäril buskar att förhindra ogräs tillväxt och hjälpa till med dränering.

•Water fjäril buskar med en hastighet av 1 tum vatten per vecka, att hålla jorden fuktig på ett djup av 1 tum vid alla tillfällen. Använda en soaker slang för djupa vattning.