Hur man plantera en strimbladsväxter

Calatheas eller bön växter (Maranta leuconeura) är små, buskiga tropiska växter som odlas för sina färgglada bladverk. Namn bön anläggningen kommer därför strimbladsväxter växter nära upp sina löv på natten. De trivs inomhus i svagt ljus under förutsättning att de hålls varma och försedd med vissa fuktighet. Strimbladsväxter växter har grunt rotsystem, växer i grunt krukor.

Instruktioner

•Repot din strimbladsväxter när det blir topptyngda i dess behållare eller när dess rötter växa ur hålet på botten. Använda en pott en storlek större än ursprungliga för att förhindra överskott jord från blötläggning upp vatten och orsakar försumpning. Använd en grunt pott, som strimbladsväxter rötter växa nära ytan.

•Starta krukan upp och ner med en hand på jordytan och den andra stödja viktigaste stjälkar. Knacka på undersidan av potten för att lossa jordklumpen. Undersöka rötterna och skära bort eventuella döda eller ruttnande rötter med en sax eller en vass kniv. Skär tillbaka alla rötter som växer runt och runda potten med 50 procent, och retas isär alla rötter som är tätt vävt samman.

•Placera ett kaffe pappersfilter vävnad över hålen i botten av den nya potten. Detta förhindrar smutsa skölja av potten innan det har kvittats. Placera inte småsten eller lappar av brutna potten i behållaren som de bara tar upp plats.

•Placera din strimbladsväxter i nya behållare på samma nivå som det var i sin ursprungliga behållare. Fyll krukan med krukmakare kompost består av 2 delar torv, 1 del loam och 1 del sand eller perlit. Tryck i behållaren för att bosätta sig i jorden och fylla i eventuella luckor. Lämna minst halv tum mellan marken och kanten av potten.

•Water din nyligen planterade strimbladsväxter grundligt och placera den på ett fat med fuktiga stenar att höja luftfuktigheten. Gödsla inte förrän ny tillväxt syns.

Tips & varningar

  • Dimma din strimbladsväxter anläggning varje dag för att ta bort damm från bladen och höja lokala luftfuktigheten. Placera din strimbladsväxter nära ett fönster som tar emot indirekt solljus. Flytta den längre från fönstret om dess blad blir blekt eller tvättas bort.
  • Hålla din strimbladsväxter smutsa knappt fuktig under vintern för att undvika röta. Låt aldrig temperaturen att sjunka under 55 grader F.