Hur man plantera en södra magnoliaträd

Hur man plantera en södra magnoliaträd

Den södra magnolia, magnolia grandiflora, är royalty av södra träd. Växande lätt i jordbruket zoner 7 till 10, det torn upp till 50 fot lång med glänsande vintergröna blad och producerar stora vita blommorna som andas en vacker doft. Det anpassar sig till olika jordar, och en gång planterade, kräver lite omsorg och har få pest problem.

Instruktioner

•Välj en plantering plats för trädet. Det finns flera saker du behöver ta hänsyn till när du väljer en plats för den södra magnolia. Trädet behöver minst 5 timmar i solen varje dag. Föredrar fuktig, väldränerad, sura jordar. Det är toleranta mot höga fuktnivåer och kan planteras i områden utsatta för torr/fluktuationer i markfuktighet. Den behöver utrymme att växa; en mogen södra magnolia är ca 50 fot hög och 40 fot vid dess bredaste punkt. Trädet skjul gamla blad varje våren och utsäde baljor i slutet av sommaren; bör planera en prydnads säng vid sin bas i stället för att plantera i en öppen gräsyta.

•Dig plantering hålet minst två gånger bredare som jordklumpen och dubbelt så djupt som jordklumpen. Inställd på marken åt sidan fylla hålet. Vända jorden i hål till ett djup av 6 inches, ta bort alla stenar, rötter och ogräs. Lägga till 4 till 6 inches av kompostmaterial i hålet. Placera försiktigt jordklumpen av planta i mitten av hålet, se till att toppen av jordklumpen är ytbehandlar jorden på samma nivå. Bryta isär jordklumpar och stenar eller annat skräp ta bort sparade smutsa och fylla i hålet, stampande det försiktigt runt basen av planta. Skapa en ring av jorden runt den yttre kanten av området plantering. Om du köpt kantning stenar, placera dem runt området plantering.

•Säker södra magnolia planta. Kör noggrant trä staven i marken, insatsen är på ett djup som det inte kommer att röra sig lätt. Om du har köpt djur skyddsrör, försiktigt lätt över planta, sittplatser röret 2 inches i marken. Trä den killen tråden genom en längd av gamla trädgårdsslang att förhindra skador på planta. Säker kille kabeln till insatsen.

•Mulch det hela plantering området med bark, pine halm eller lämnar till 4 inches djupt. Vatten hela plantering området med 5 gallon vatten att bosätta sig i jorden. Fortsätta att vatten varje vecka med 5 gallon vatten under de första tre månaderna. efter det, vatten endast under tider av torka.

•Använd gödselmedel när södra magnoliaträd är etablerad. Använda ljus ofta program av gödselmedel under de första tre växtsäsonger. Mäta ett område tre gånger trädkronorna sprids, så sänds ett pund (2 dl) 8-8-8 eller 10-10-10 gödselmedel per 100 kvadrat fot i mars, maj, juli och September. Av fjärde växtsäsongen, minska ansökan till en eller två gånger per år.

•Prune trädet när det är vilande (avlövade under minst 30 dagar). Beskära oönskade grenar medan trädet är unga av selektivt gallring sidogrenar som i syfte att producera och upprätthålla en pyramidal form. Om underhåll inte är ett problem, lämna de nedre grenarna så att trädet för att bilda ett tak som kommer att sprida sig ända till marken. Detta kommer att hjälpa till att bevara den naturliga formen av anläggningen och döljer de gamla bladen när de skjul på våren.

Tips & varningar

  • Kontakta elleverantör innan gräva. De kommer att skicka ut en person att markera där underground verktyget linjer finns. Kolla in "Ring 811" webbplats för mer information.