Hur man plantera en otymplig Cactus

Hur man plantera en otymplig Cactus

Med deras olika formulär och intressant utseende, kan kaktusar komma med en touch av öknen till alla hem. Många kaktusar växer bra i behållare och, om den förvaras i en ljus plats, kan blomstra inomhus. Eftersom de är anpassade till torra förhållanden, inte att dessa växter vissnar om ditt hem är torrt eller om du är lite glömsk när det gäller att vattna dina krukväxter. Friska kaktusar behöver planterade vartannat år för att undvika att roten tränga. Om du är cactus är lite otymplig, måste du vara extra försiktig när du överför den till dess nya behållare.

Instruktioner

•Spread ut tidning över det område där du kommer att arbeta. Om repotting en hög kaktus, papper bör täcka en tillräckligt stor yta att lägga hela kaktus horisontellt och fortfarande på papperet. Du kan också göra denna projekt utomhus för att undvika Messina upp ditt hem.

•Wrap av skumgummi eller en tjock filt runt kaktus. Gör detta försiktigt för att undvika att bryta mot några bitar av din anläggning. Säkra skum eller filten med garnets. Knyt hårt nog för att hålla skum eller filten på plats, men inte så hårt att du skadar kaktus garnets

•Flytta kaktus till tidningen, och försiktigt lägga kaktus på sin sida. Har en vän hjälpa dig om kaktusen är mycket stora och tunga. Arbeta noggrant för att undvika att skada rötterna, underlätta gamla potten av kaktus.

•Sätt 2 inches av kaktus planteringsjord mix i botten av den nya containern. Lyft kaktusen och placera det i mitten av krukan. Om det behövs, har någon hjälpa med detta. Fyll i sidorna av potten med mer planteringsjord mix och placera en halv tum lager av planteringsjord mix över ytan.

•Flytta kaktus tillbaka till sin plats i ditt hem. Ta bort skumgummi eller filt. Vänta till följande dag till vatten kaktus. Vatten precis tillräckligt för att fukta jorden, inte blöt det.

Tips & varningar

  • Din nya potten bör endast vara 2 till 4 inches bredare än den gamla potten. Försök att välja en pott som är inte mycket djupare än gamla potten.
  • När omplanteringen din kaktus, bör inte basen av kaktus där den möter linjen jord planteras djupare än det var i den ursprungliga potten. Använd endast ½ tum jord på ytan.
  • Om återplantering en liten kaktus, kan du använda läderhandskar eller bitar av frigolit för att hålla kaktus.