Hur man plantera en liten köksträdgård i Tampa, Florida

Hur man plantera en liten köksträdgård i Tampa, Florida

Små trädgårdar kan inte upprätthålla dina behov helt, men de kan fortfarande ge ett generöst utbud av färska grönsaker. Odla grönsaker i Tampa kan vara en utmaning; smutsa saknar ofta näringsämnen. Sol och vind kan vara hårda men lång torka kan vara ännu hårdare. Positivt tillåter det milda klimatet Tampa trädgårdsmästare att njuta av favorit grödor praktiskt taget året runt att trädgårdsmästare i andra stater endast kan njuta av ett par månader varje år. Med lite förutseende, kan du göra mest av din plats och njuta av en riklig skörd.

Instruktioner

•Look upp de rekommenderade plantering datum för de grönsaker du vill växa. De flesta grönsaker planteras i höst eller vinter.

•Hitta en plats som blir minst 8 till 10 timmar per dag i direkt solljus. Markera av din tomt med ett rep eller sprayfärg. Gör ett diagram över det på rutat papper så kan du bestämma hur man kan dela din plats.

•Se en lista över växterna du vill växa. Kontrollera hur mycket utrymme varje planta kräver samt karta på diagrammet rutat papper, se till att varje anläggning kommer att ha tillräckligt med utrymme. Du kan behöva om du inte får plats med allt. Ta med sökvägar i diagrammet, och inkluderar ett mellanrum mellan rader varje fyra fötter så att du kan nå till mitten av varje handling.

•Känn din markkvaliteten i minst tre månader innan plantering tid. Använd en markprovning kit så du kan få en labbrapport. Denna rapport berättar pH-nivån i din jord och vilka näringsämnen som det kan ha eller saknas.

•Starta plantor inomhus minst två till tre månader innan du planerar på att man ut dem i trädgården. Du kanske föredrar att så frön direkt i marken, eller att köpa plantor senare istället.

•Kontrollera din jord dränering. Gräva en 18-tums djupa hål och fyll den med vatten, så att den kan rinna av. Fyll hålet igen nästa dag med vatten och Lägg en måttstock i hålet. Om vattnet är dränering med en hastighet av 2 till 3 inches per timme, är den lämplig. Om det rinner snabbare eller långsammare än så, kan du lägga organiskt material för att förbättra den. Om vattnet rinner mindre än en tum en timme, överväga att bygga upphöjda bäddar för att förbättra dränering.

•Dig upp och vända din matjord minst två månader innan plantering tid. Gräva ner till ett djup av minst 12 inches och ta bort hårda material som stenar och kvistar.

•Installera ett system droppbevattning eller vattenspridare för lätt vattning om så önskas. Bygga upphöjda bäddar om så önskas.

•Amend testa din jord som rekommenderas av Labbrapporten från din jord. Gör detta minst en månad innan plantering tid. Arbeta i minst 1/2 till 1 pund av kompost per kvadratfot trädgårdsskötsel utrymme i matjorden.

•Harden av plantor (inköpta eller inhemska) minst en vecka till 10 dagar innan omplantering. Gör detta, ställa krukor utanför på plats de kommer så småningom gå, börjar med en timme och öka mängden av tid de tillbringar ute varje dag. Härdning av växterna ger känsliga plantor möjlighet att anpassa sig till sin nya miljö.

Bryt upp jorden innan plantering plantor eller inställning i transplantationer lossa och lufta jorden. Fröplantorna din, eller så fröer direkt i marken, enligt diagrammet. Installera spaljé system, burar eller stakes med växter som kommer att behöva dem vid denna tid.

•Water din trädgård grundligt. När plantorna är väl etablerade och 6 tum lång, applicera ett lager ekologisk marktäckning att minska ogräs och hjälpa till att bevara fukt. Din trädgård konsekvent vattnas genom den torra säsongen och tillämpa ett livsmedel säkra bekämpningsmedel bara när det behövs.

Tips & varningar

  • Få ut mesta möjliga av din trädgård. Plantera något nytt när en växt skörden går åt.
  • Undvik att plantera grönsaker i maj och juni. Stress av värmen som förhindrar de flesta grönsaker från sprouting frukt.