Hur man plantera en köksträdgård i Georgien

Hur man plantera en köksträdgård i Georgien

Dessa dagar, väljer många människor för att plantera grönsaksodlingar. Förutom att vara kan en trevlig utomhusaktivitet, odla dina egna grönsaker spara pengar, göra din mat smakar bättre och minska din oro om bekämpningsmedel och förorening. Georgien trädgårdsmästare kan du njuta av de bästa klimat för trädgårdsarbete. Alla vet att Georgien kan producera läckra persikor, jordnötter, lök, men trädgårdsmästare har många växt valmöjligheter för dem, året runt. Georgiens mångfald i väder kan dock göra saker lite förvirrande för nybörjare. Läs nedan för sätt att fastställa zonerna klimat och värme, välja rätt växter och förbereda din jord ordentligt.

Instruktioner

•Bestäm din klimatzon. Klimatzoner designeras enligt den genomsnittliga årliga minimum temperaturen och kommer att behöva vara en faktor för att avgöra vilka grönsaker att plantera. Georgiens tre zoner omfattar mellersta södra (zon 7) med en årliga lägsta genomsnittliga låg på 0 till 10 grader, nedre södra (zon 8) med en mätning mellan 11 och 20 grader och kustnära södra (zon 9) med 21 till 30 grader som dess årlig genomsnittlig minimitemperatur. Majoriteten av Georgien är i nedre södra regionen. De nordligaste bergiga områdena längs gränsen Tennessee och Alabama betraktas mellersta södra, som är ett litet område norr om Atlanta nära I-75. De sydligaste och kustnära områdena, inklusive Savannah och Okefenokee träsket anses kust söderut. Undantaget är ett litet område strax norr om Tallahassee, Florida, som designeras lägre söderut. Om du är oklart om vilken klimatzon du bor i, rådfråga en trädgårdsskötsel bok med en karta över zonerna, såsom The Southern Living trädgårdsskötsel bok.

•Bestäm din värme zon. Värme zoner, en annan viktig faktor i anläggningen val, är särskilt viktigt i Georgien på grund av statens mångfald i denna kategori. Visserligen i allmänhet, mellersta södra zon 7, lägre söder är zon 8 och den kustnära södra är zon 9, är det viktigt att avgöra om ditt område är lite varmare eller kallare än andra i din klimatzon. Georgien innehåller 6 separata värme zoner, gör det mest omväxlande staten för temperatur i söder. Värme zoner bestäms genom att beräkna antalet dagar som nå 86 grader eller över per år. Zonerna är numrerade från 1 till 12, med den högsta numrerade zon utse de hetaste delarna av landet. I delstaten Georgia hittar du zoner 5 till 10, med någonstans från 31 till 180 dagar över 86 grader per år. Zone 10 är oftast begränsad till Okefenokee träsket, en liten oas inom zon 9 som täcker den största delen av staten. Zon 8 finns längs kusten och i ett band som sträcker sig diagonalt över staten börjar med staden för Columbus och flytta norrut mot Macon och Augusta. Atlanta anses vara del av zon 7, ett område som också omfattar nordvästra gränsen till Alabama och Tennessee. Nordost av Atlanta, mellan I-75 och 85, ingår zon 6 och 5, där 5 är ett mycket litet område nära Blue Ridge mountains.

• Nu att du har identifierat din zoner, avgöra vilka grönsaker du vill plantera. Grönsaker som växer bra i alla Georgiens zoner omfatta tomater, rädisor, paprika, morötter, jordnötter, bönor, aubergine, gurka, majs, potatis, blomkål, ärtor, lök, okra, broccoli, selleri, kronärtskocka, vitlök, zucchini, kål, sallat och rovor. Sparris, palsternacka, pepparrot, rabarber, sötpotatis och radicchio kommer bara växa i antingen den mellersta södra eller lägre södra regioner. De som lever i kustnära södra kan prova avokado, jicama, ingefära och kronärtskocka. Även om de flesta Georgien vegetabiliska trädgårdsskötsel äger rum på våren och sommaren, är kust söder perfekt för vintern trädgårdsarbete. I detta område är cool-väder grödor av broccoli, selleri, potatis, blomkål, ärter, morötter, bönor, lök och rädisor till att frodas.

•Innan du plantera, måste du ge grönsaker ett bra hem genom att noggrant förbereda marken. Kontrollera att alla ogräs dras och avgör om din jord behöver ändringsförslag. I stora delar av Georgien överflöd lerjord. Lera är bäst på innehar näringsämnen, det tillåter inte mycket luftflöde och långsamt rinna. Om din gård är hög i lerhalt, kommer att du behöva lägga till lite kompost för att förbättra den. Många Georgien trädgårdsmästare plantera sina trädgårdar i upphöjda bäddar bekämpa dränering problemet. Om i tvivel, ta ett prov av din trädgårdsjord till county förlängning kontoret. Folket där kan analysera din jord och berätta om det är hög i lera samt en mängd annan information som om den är sur eller alkalisk. Denna information hjälper dig att fastställa vilka ändringar behövs och hur man mata dina växter.