Hur man plantera en höst och vinter grönsaksland

Hur man plantera en höst och vinter grönsaksland

Midsommar, när din trädgård blomstrar och du skörda grönsaker vänster och höger, är den bästa tiden att tänka på en nedgången trädgård. Markera din kalender att starta frön nu så du vara redo att ställa ut växter som din sommar bounty kommer till ett slut och ställen öppna i grönsakslandet för ny, cool-väder grödor. De flesta trädgårdsmästare odla inte grönsaker i höst vinter livsmedel, men det är lätt att göra. Det kommer inte finnas några plantor finns på plantskolan sedan, dock varför du måste komma ihåg att så fröer på sommaren.

Instruktioner

•Ta ut den första genomsnittliga dödande frost datum för ditt område. Kontakta din county förlängning agent eller söka på nätet för information. Du ska räkna bakåt från detta datum när beslut fattas som grödor för att plantera. Leta efter svalt väder grödor med korta växtsäsonger. Informationen kan hittas i seed kataloger och på baksidan av utsädesförpackningar. I allmänhet, kål, broccoli, brysselkål, sallad, rädisor och rotfrukter växer bra i svalt väder och lämpar sig för en höst och vinter skörd.

•Spela in de bästa plantering datum i din kalender för grönsakerna du väljer. Potatis och kål tar lång tid att växa och mogna, så börja dem i mitten av sommaren för en höst skörd. Andra grönsaker som rädisor och sallad kan planteras så sent som September.

•Plant frön i en förberedd trädgård säng. Efter frön växa fram och nå omkring halv tum i höjd, tunna ut dem enligt avstånd rekommenderas på baksidan av utsädesförpackningar. Om du planerar att plantera rödbetor och morötter, minns de rotfrukter och jorden skall förvaras löst runt dem för att ge utrymme att expandera och växa, annars har du bara en topp med en liten botten. Frön behöver mycket fukt tills de dyker upp.

•Att säkerställa god tillväxt och massor av grönsaker, gödsla var två veckor längs sidorna på raderna under växtsäsongen. Växter behöver mycket vatten att utvecklas och frodas så vatten långt efter plantering och gödsling. Ingenting växer bra utan fukt.

•Titta på väderrapporten. Om du räknar med en möjlig frost, täcka växterna med flytande rad kåpa. Det har i några värme och ger några vindskydd. Även om de flesta av de växter som nämns här tål svalt väder, kommer att de dö i en hård frysa.

Tips & varningar

  • Kom ihåg att inte göra några tunga tilling när du förbereder din trädgård webbplats.
  • Försök inte att odla grödor för varmt väder i höst. Tomater, paprika, aubergine och okra kommer inte blomstra utan värmen de älska.
  • Genomsnittliga frost datum är just det--medelvärden. Lägga till en extra vecka till dess att du räknar med att den första frosten att vara säker.